AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

16 Ιουν 2019

ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Το ράλι κλασικών αυτοκινήτων στη Σάμο!

Φωτογραφία από τη σελίδα Triskelion στο facebook

Δεκάδες κλασικά αυτοκίνητα, μερικά εκ των οποίων είναι ιδιαίτερα σπάνια, είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν όσοι βρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου στο λιμάνι Καρλοβάσου.

Πρόκειται για τα αυτοκίνητα που μετέχουν στον αγώνα ιστορικών αυτοκινήτων με την ονομασία "Tour de Samos II".

Αυτός ο αγώνας φιλικού χαρακτήρα, ο οποίος ήταν αγώνας ακρίβειας και όχι ταχύτητας, διεξήχθη σε δύο σκέλη (Σάββατο και Κυριακή, με διαφορετικές διαδρομές) σε δρόμους κανονικής κυκλοφορίας, με πλήρη τήρηση του ΚΟΚ και χωρίς να χρειαστεί να ληφθούν ειδικά μέτρα για την κίνηση των υπολοίπων οχημάτων.

Υπέροχα αυτοκίνητα άλλων δεκαετιών κάλυψαν περίπου 200 χιλιόμετρα με 8 regularity ειδικές διαδρομές και πέρασαν μπροστά από τα περισσότερα σημεία ιστορικού και αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος της Σάμου, καθώς και από πανέμορφα παραθαλάσσια και ορεινά τοπία του νησιού.

Μετά τον απαραίτητο τεχνικό και διοικητικό έλεγχο και την παραλαβή του συνοδευτικού υλικού την Παρασκευή, τα οχήματα παρέμειναν παρατεταγμένα στο χώρο του λιμένα ώστε να τα απολαύσουν από κοντά  οι επισκέπτες και οι κάτοικοι. 

Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε στις 11 το πρωί του Σαββάτου στο νέο λιμάνι Καρλοβάσου. Η διαδρομή της πρώτης αυτής ημέρας ήταν: Μαραθόκαμπος, Όρμος, Κουμέικα, Πλάτανος, Άγιοι Θεόδωροι, Μαραθόκαμπος, Ισώματα, Λιμνιώνας Δρακαίοι (Ανασυγκρότηση), Επανεκκίνηση 1ου Οχήματος στις 15:00, Διαδρομή: Λιμνιώνας, Ισιώματα, Όρμος, Λέκκα, Λιμάνι Καρλοβάσου (Τερματισμός τελευταίου οχήματος 16:30 σύνολο 114,88 χιλιόμετρα).

Την Κυριακή 16 Ιουνίου, η εκκίνηση δόθηκε και πάλι στο Καρλόβασι και πάλι στις 11:00 και στη συνέχεια η διαδρομή που ακολουθήθηκε ήταν: Βαθύ, Μυτιλινιοί, Χώρα, Μαυρατζαίοι Μονή Τιμίου Σταυρού (Ανασυγκρότηση), Επανεκκίνηση 1ου Οχήματος στις 14:00 Διαδρομή: Κουμαραδαίοι, Πύργος, Σπαθαραίοι, Παγώνδας, Πυθαγόρειο (Τερματισμός τελευταίου οχήματος 16:01 σύνολο 94,76 χιλιόμετρα).

Ο αγώνας συνδιοργανώθηκε από την Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτων Κορίνθου και την TRISKELION, υπό την έγκριση της Επιτροπής Αγώνων Αυτοκινήτου της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος και διεξήχθη σύμφωνα με τον Διεθνή Αγωνιστικό Κώδικα της FIA και τον ΕΑΚ Ιστορικών Αυτοκινήτων, με πλήρη τήρηση των διατάξεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ο Δήμος Σάμου υποστήριξε το Ράλλυ Αντίκα "Tour de Samos" και συνεισφέρει στον αγώνα των οδηγών που θα διατρέξουν όλο το νησί μας. 


Δείτε στη συνέχεια ένα βίντεο της Αφροδίτης Αντωνούσου με τα ιστορικά αυτοκίνητα παρατεταγμένα στο Πυθαγόρειο και στη συνέχεια δεκάδες φωτογραφίες των ιστορικών αυτοκινήτων στο Καρλόβασι, στο Μουσείο Οίνου στο Μαλαγάρι και στο Πυθαγόρειο!



Φωτογραφίες από τη σελίδα Triskelion (διοργανωτές του αγώνα) στο facebook:




Φωτογραφίες του Νίκου Δραπανιώτη από το Καρλόβασι:








































Φωτογραφίες του Τίτου Φραντζή από το Μουσείο Σαμιακού Οίνου στο Μαλαγάρι:















Φωτογραφίες της σελίδας "Aerial Samos Greece Videos Time lapse and Photos by Michalis Films" στο facebook από το Πυθαγόρειο:


















Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com