AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

19 Ιουν 2019

Συνάντηση του Χρ. Χατζηχριστοδούλου με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Ικαρίας


Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ανατροπή", Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, πραγματοποίησε πρόσφατα συνάντηση εργασίας με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Ικαρίας, Νίκο Καλαμπόγια.


Όπως αναφέρει για τη συνάντηση ο κ. Χατζηχριστοδούλου, "σε μια σειρά συζητήσεων, ύστερα από ανταλλαγή απόψεων, αναλύθηκαν διάφορα θέματα σχετικά με την τοπική αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού. Οριοθετήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα 2 νησιά, Σάμος και Ικαρία, ενώ παράλληλα αναλύθηκαν οι ομοιότητες και διαφορές που υπάρχουν. Επίσης, αναλύθηκαν θέματα συνεργασίας και θέματα από κοινού αντιμετώπισης ζητημάτων κοινού συμφέροντος.

Επιπρόσθετα συζητήθηκαν ζητήματα σχετικά με την διοίκηση του Δήμου, την αξιοποίηση εξειδικευμένων και χρήσιμων υπαλλήλων, την τεχνική υπηρεσία, το λιμενικό ταμείο, τις τοπικές κοινότητες, την εφαρμογή της απλής αναλογικής στην πράξη, την ύπαρξη και θεσμοθέτηση θεματικών αντιδημάρχων. 

Επίσης, θέματα σχετικά με την αποκομιδή των απορριμμάτων, την ανακύκλωση, την πολιτική προστασία, την κτηνοτροφία, τον τουρισμό, τους παιδικούς σταθμούς, τις μονάδες επεξεργασίας λυμάτων, την ενεργειακή αυτάρκεια, τις συγκοινωνίες και την δημιουργία camping.

Η συνεργασία των 2 Δήμων, Δήμου Ανατολικής Σάμου και Δήμου Ικαρίας μπορεί να βοηθήσει την ανάπτυξη των 2 Δήμων, αλλά και του Νομού συνολικά. Η συνεργασία μπορεί να αφορά στην παροχή τεχνικής υποστήριξης, την λειτουργία ανακύκλωσης και την διαχείριση των απορριμμάτων, την ανάπτυξη του τουρισμού, την προώθηση και την στήριξη της παιδείας.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε για το θέμα απορριμμάτων και της ανακύκλωσης, που είναι ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα και για τους 4 Δήμους των νησιών μας. Ο Δήμος Ικαρίας, μέχρι στιγμής, χρησιμοποιεί ΧΑΔΑ και δεν έχει ΧΥΤΑ, ο Δήμος Φούρνων Κορσεών λειτουργεί ΧΥΤΑ, ο νεοσύστατος Δήμος Δυτικής Σάμου δεν διαθέτει καμιά σχετική και λειτουργική δομή, ενώ ο Δήμος Ανατολικής Σάμου λειτουργεί ΧΥΤΑ περιορισμένης δυναμικότητας. 

Η ανακύκλωση σε όλα τα νησιά του νομού είναι μικρής κλίμακας ή ανύπαρκτη. Η πρόταση που συζητήθηκε είναι να μελετηθεί άμεσα το υπάρχον πρόβλημα και με την σωστή συνεργασία, αλλά και υποστήριξη της περιφέρειας, του βουλευτή και των αρμόδιων υπουργείων να δρομολογηθεί η από κοινού και λειτουργική ανακύκλωση, αλλά και η διαχείριση των απορριμμάτων και των υπολειμμάτων αυτών".

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com