AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

23 Ιουν 2019

Ι. Καραγιάννη: "Να μη γίνει νέο ΚΥΤ στους Μυτιληνιούς, στο Βαθύ να κλείσει"


Στην ανοιχτή συγκέντρωση που διοργάνωσε το Σάββατο η Δημοτική Κοινότητα Μυτιληνιών, για να συζητηθεί το θέμα τού υπό δημοπράτηση νέου Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (hotspot) προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή Ζερβού, πήρε μέρος και ανέπτυξε τις θέσεις της η υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ. Ιωάννα Καραγιάννη.

Πιο αναλυτικά, η κ. Καραγιάννη ανέφερε:

"Σήμερα διαμαρτυρόμαστε ξανά για κάτι αυτονόητο! Η κατάσταση στο Βαθύ έχει φτάσει στο μη περαιτέρω! Η Ανατολική Σάμος βρίσκεται σε τελματώδη κατάσταση και έχουμε μια κυβέρνηση και έναν βουλευτή οι οποίοι κωφεύουν κατ’ εξακολούθηση στις οχλήσεις, τις διαμαρτυρίες και την αγανάκτησή μας! Φυσικά μιλάω σε α΄ ενικό πρόσωπο, καθώς θέλω να διαψεύσω την προσβλητική άποψη μιας μικρής μερίδας ανθρώπων που αναφέρουν ότι δεν απασχολεί τους κατοίκους της δυτικής Σάμου το θέμα. Η Σάμος είναι μία και κοινός στόχος είναι όλο το νησί να ανακάμψει.

Για να γίνει αυτό απαιτείται σωστή διαχείριση του μεταναστευτικού/προσφυγικού. Εξαιτίας επαγγελματικών υποχρεώσεων και καθημερινής επαφής με συντοπίτες στο Βαθύ, στο Πυθαγόρειο, στους Μυτιληνιούς, στη Χώρα, εισπράττω την αγωνία και τη δυσαρέσκεια για τη δημιουργία δεύτερου ΚΥΤ, αυτή τη φορά στους Μυτιληνιούς.

Συμμερίζομαι φυσικά όλους εσάς που ζείτε με την απειλή να δείτε την περιοχή σας να υποβαθμίζεται, κάτι που μέχρι σήμερα η κυβέρνηση και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής φαίνεται δεν αντιλαμβάνονται με την απόφαση της ανέγερσης δεύτερου Κ.Υ.Τ. 

Θα σας παραθέσω τους βασικούς άξονες στους οποίους πρέπει να κινηθούμε για μια σωστή διαχείριση του κρίσιμου αυτού προβλήματος:

1) Διαχωρισμός όσων δικαιούνται άσυλο και μη, εντατικοποίηση δηλαδή των ελέγχων των νομιμοποιητικών εγγράφων. Η Ν.Δ. το έχει στηλιτεύσει από το 2015 ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να είναι ξέφραγο αμπέλι.
 
2) Καθιέρωση προσωρινών κλειστού τύπου κέντρων πρώτης υποδοχής, όπου με απλούστευση της νομικής πτυχής η διάρκεια της εξέτασης αιτημάτων ασύλου θα πραγματοποιείται το πολύ μέσα σε έξι εβδομάδες.
 
3) Έλεγχος και συμμετοχή από την τοπική μας κοινωνία των ευρωπαϊκών και εθνικών χρηματοδοτήσεων για το μεταναστευτικό. Επιβάλλουμε τη διαφάνεια στη διαχείριση χρημάτων.

4) Απαιτούμε τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την άριστη φύλαξη μέσω σύγχρονων τεχνικών μέσων και εντατικών περιπολιών των θαλάσσιων συνόρων, που σαφέστατα υπάρχουν και λόγω γεωγραφικού προσδιορισμού είναι δύσκολο να φυλαχτούν.
 
5) Διασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης για τους ανθρώπους, τις οικογένειες και τα παιδιά που ζουν στα κέντρα υποδοχής.
 
6) Τέλος και πολύ ουσιαστικό η δημιουργία ειδικών τάξεων υποδοχής στα σχολεία για την ομαλή ενσωμάτωση στο εκπαιδευτικό σύστημα των παιδιών όσων παραμένουν στη χώρα μας ως αναγνωρισμένοι πρόσφυγες μέχρι να είναι εφικτή η επιστροφή τους. Διεκδικούμε τα κονδύλια από την Ε.Ε.
 
Είναι γεγονός πως βρίσκομαι ανάμεσα στους 79 νεότερους ηλικιακά υποψήφιους σε όλη την επικράτεια που εμπιστεύτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μεγάλωσα με μια γενιά πολιτικών που γέμιζαν ελπίδα τον κόσμο με ψεύτικα μεγάλα λόγια και υποσχέσεις. Σίγουρα εγώ δεν θέλω να είμαι έτσι! Δε θα σας πω θα κάνω, σας λέω θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να κάνω. Δεν θα πω είναι σίγουρο, θα σας πως ότι με το πρόγραμμά μας πιστεύουμε ότι μπορούμε να επιτύχουμε αρκετά. Τα μεγάλα λόγια και οι υποσχέσεις ανήκουν σε εκείνους που μας έχουν αναγκάσει να μαζευτούμε σήμερα εδώ, σε εκείνους που ξεπούλησαν την πατρίδα και τα νησιά μας.

Θέλω να είμαι ειλικρινής απέναντι σε όλους εσάς και να σας πω ότι το μόνο σίγουρο είναι πως η φωνή μου θα ακουστεί όσο πιο δυνατά μπορώ, έτσι ώστε να μεταφέρω, είτε στο κοινοβούλιο εάν εκλεγώ, είτε μέσω της δράσης μου στην τοπική αυτοδιοίκηση αυτολεξεί τα λεγόμενά σας και την προσωπική μου άποψη που συγκλίνουν. Δηλαδή το νέο Κ.Υ.Τ στους Μυτιληνιούς να μη δημιουργηθεί και στο Βαθύ να κλείσει.

Διανύοντας την πιο παραγωγική δεκαετία της ζωής μου και με πολλή όρεξη για δουλειά, με συνέπεια λόγου και ευθύτητα δηλώνω και δεσμεύομαι να σταθώ αρωγός στον αγώνα και στην προσπάθειά σας! Στις 7 Ιουλίου είναι στο χέρι σας με τις επιλογές και τη συμμετοχή σας να δημιουργήσετε τις προϋποθέσεις για να ξεκινήσει μια πιο φωτεινή εποχή για τον τόπο μας. Ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε πράξη την ισχυρή ανάπτυξη που ο νομός μας έχει ανάγκη" είπε η Ιωάννα Καραγιάννη, υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ. στον Νομό Σάμου στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

 
Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com