AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

20 Οκτ 2019

ΒΙΝΤΕΟ: Οι Σαμιώτες διαμαρτυρήθηκαν για την ανεπάρκεια της FRONTEX!


Παράσταση διαμαρτυρίας του δημάρχου, δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων της Σάμου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο χώρο ελλιμενισμού των σκαφών της FRONTEX στο λιμάνι της Σάμου.

Με πανό που έγραφε «Frontex κάνε τη δουλειά σου. Φυλάξτε τα ευρωπαϊκά σύνορα» ο Δήμος ανατολικής Σάμου που οργάνωσε τη διαμαρτυρία ζήτησε τον άμεσο απεγκλωβισμό από το νησί χιλιάδων αιτούντων άσυλο, πολλοί από τους οποίους μένουν πλέον μέσα στην πόλη σε υπαίθριους χώρους, μετά τη φωτιά της περασμένης Δευτέρας στον καταυλισμό του ΚΥΤ.


«Το σύνθημα στο πανό τα λέει όλα. Πάγιο αίτημα μας είναι η αλλαγή του δόγματος στα σύνορα της Ευρώπης» δήλωσε ο Δήμαρχος ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος. Την ίδια ώρα σε άλλο σημείο της πόλης πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και ομάδες αιτούντων άσυλο.

Οι κινητοποιήσεις των Σαμιωτών θα συνεχιστούν τη Δευτέρα με το Δήμο ανατολικής Σάμου να κλείνει όλες τις αυτοδιοικητικές υπηρεσίες. Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα πραγματοποιηθεί πάνδημο συλλαλητήριο στην πλατεία Δημαρχείου της Σάμου.

Πηγή: Alpha TV

Όπως αναφέρει ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, "Σήμερα Σάββατο 19-10-2019 και ώρα 13:00 πραγματοποιήθηκε, συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας του Δημάρχου, Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβούλων και πλήθος κόσμου στο χώρο ελλιμενισμού των σκαφών της FRONTEX, με κεντρικό σύνθημα:

FRONTEX DO YOUR JOB
GUARD THE EUROPEAN BORDERS
FRONTEX ΚΑΝΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ
ΦΥΛΑΞΤΕ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΣΥΝΟΡΑ

Η ασφάλεια και η φύλαξη των συνόρων μας, των συνόρων της Ευρώπης αποτελεί δημοκρατικό κεκτημένο που διασφαλίζει την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Κύρια υποχρέωση του Οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (Frontex) είναι να υπηρετεί αυτή τη βασική αρχή. Διαμαρτυρόμαστε με μια φωνή ώστε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να ενεργήσει ως οφείλει, εκπληρώνοντας τις υποχρεώσεις του."

Δείτε δύο βίντεο από τη διαμαρτυρία των πολιτών της Σάμου και τις δηλώσεις του δημάρχου Ανατολικής Σάμου, Γιώργου Στάντζου:


Δείτε επίσης φωτογραφίες του Νίκου Δραπανιώτη από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας:



Διαμαρτυρία προσφύγων που ζητούν τη μεταφορά τους εκτός Σάμου




Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com