AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

10 Δεκ 2012

Ερώτηση Κουίκ για τη σίτιση των λαθρομεταναστών στη Σάμο


Για «προχειρότητα, ανευθυνότητα και έλλειψη συντονισμού της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία και βρέθηκε απροετοίμαστη απέναντι στο φαινόμενο της αθρόας εισροής λαθρομεταναστών σε νησιά του Αιγαίου και ειδικότερα στη Σάμο», μιλά σε ερώτησή του προς τους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια και Αιγαίου Κώστα Μουσουρούλη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκεται και αυτή η εκλογική Περιφέρεια.

Σύμφωνα με τον κ. Κουίκ, «το Λιμεναρχείο Σάμου, το οποίο και έχει αναλάβει τη φύλαξη και κράτηση των εισερχόμενων λαθρομεταναστών, όχι μόνο δεν διαθέτει κατάλληλο χώρο κράτησής τους (μόλις 30 τ.μ για 50-80 λαθρομετανάστες), αλλά, ένεκα της έλλειψης των απαραίτητων κονδυλίων από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, η σίτιση αυτών έχει αφεθεί στον ανθρωπισμό των Λιμενικών που με κίνδυνο της υγείας τους, λόγω της πληθώρας των μεταδοτικών ασθενειών από τις οποίες και πάσχουν οι λαθρομετανάστες, έχουν αναλάβει την παροχή ενός υποτυπώδους γεύματος στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού ανά 48ωρο και στην καλύτερη των περιπτώσεων ένα γεύμα το 24ωρο».

Και το μπαλάκι των ευθυνών εκ μέρους της Πολιτείας συνεχίζεται, σύμφωνα με τον κ. Κουίκ, από τη στιγμή που «το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αρνείται να αναλάβει τη σίτιση των κρατουμένων με την αιτιολογία ότι το Λιμεναρχείο δεν υπάγεται στις αρμοδιότητες αυτού», ενώ «το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας δεν διαθέτει τον προϋπολογισμό και το απαιτούμενο χρηματικό ποσό για τη σίτιση των μακροχρόνια κρατουμένων μεταναστών».

«Σύντομα η Σάμος, θα θρηνήσει θανάτους κρατουμένων μεταναστών, εκθέτοντας τη χώρα ενώπιον των ευρωπαϊκών και διεθνών οργανισμών», υπογραμμίζει ο Τέρενς Κουίκ και ζητά από τα αρμόδια Υπουργεία να αναλάβουν άμεσα τα οικονομικά βάρη της σίτισης των λαθρομεταναστών.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.