AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

20 Δεκ 2013

"Παζάρι Ειρήνης" στο Εργατικό Κέντρο Σάμου την Κυριακή 22/12


Στα φτωχά παιδιά όλου του κόσμου είναι αφιερωμένο και φέτος το "Παζάρι Ειρήνης" που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στις 5 το απόγευμα, στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου Σάμου.

Η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης, η Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου και το Εργατικό Κέντρο Σάμου, αξιοποιώντας την θετική πείρα της περσινής επιτυχημένης εκδήλωσης, ετοιμάζουν μια πολυεπίπεδη δραστηριότητα που περιλαμβάνει:

- Αφήγηση του διηγήματος "Τα Χριστούγεννα της Αριάδνης" από την συγγραφέα  Έλσα Χίου, το οποίο έχει ως θέμα τα Χριστούγεννα παιδιών μεταναστών. Στη συνέχεια τα ίδια τα παιδιά με τις παρεμβάσεις, τις γνώμες και τις προτάσεις τους, αλλά και με τη βοήθεια της Έλσας Χίου θα "γράψουν" το δικό τους διήγημα. Πρόκειται δηλαδή για ένα λογοτεχνικό παιχνίδι που οξύνει τη παιδική φαντασία και δημιουργικότητα, εξοικειώνοντας τα παιδιά με τα είδη της λογοτεχνίας, όπως είναι το διήγημα.

Στη συνέχεια τα παιδιά θα παρακολουθήσουν την παιδική ταινία "Azour Asmar" και θα απολαύσουν τα κεράσματα που θα προσφέρουν τα μέλη των φορέων διοργανωτών.

- Παράλληλα με την παιδική γιορτή που θα γίνει στην κάτω αίθουσα του κτιρίου, στο φουαγιέ του Εργατικού Κέντρου θα λειτουργεί το παζάρι με τις δημιουργίες (γευστικές και άλλες), προσφορά των φίλων της Ειρήνης, για δώρα προς αγαπημένα πρόσωπα. Μετά τη σύντομη ομιλία εκ μέρους της Επιτροπής Ειρήνης, θα ακολουθήσει κέρασμα και μικρό γλέντι για όλους.