AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

23 Δεκ 2013

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ: Η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου του Σαμιώτη σεφ Ανδρέα Λαγού

Ελένη Ψυχούλη, Ανδρέας Λαγός

Μεγάλωσε στη Σάμο μέσα στα μποστάνια, τα χωράφια και τα περιβόλια, εκεί έμαθε από μικρός  να εκτιμά και να χρησιμοποιεί τις μοναδικές ελληνικές πρώτες ύλες, λαχανικά, φρούτα και μυρωδικά. Τώρα ο γνωστός σεφ Ανδρέας Λαγός βάλθηκε να μεταφέρει την ομορφιά που υπάρχει στις παλιές, κλασικές αξίες, στα αγνά υλικά, μέσα από το πρώτο βιβλίο του, με τίτλο "Οι γεύσεις που μεγαλώσαμε", που παρουσιάστηκε πρόσφατα και επίσημα στην Αθήνα και ήδη κυκλοφορεί πανελλαδικά στα βιβλιοπωλεία από την "Ελληνοεκδοτική". Στην παρουσίαση προβλήθηκε και η ταινία μικρού μήκους της Prosenghisi Film & Video με θέμα το νέο βιβλίο.

Είναι ένα βιβλίο γεμάτο συμπυκνωμένες παιδικές μνήμες, μια γεύση νοσταλγίας μέσα από αλμυρές ή γλυκές συνταγές, συνολικά 90, όλες από τη Σάμο.

Στην πρώτη αυτή παρουσίαση του βιβλίου, στον ιδιαίτερο χώρο της Pireos Gallery των Zoumboulakis Galleries, ο Ηλίας Μαμαλάκης, η Ελένη Ψυχούλη και η Νίκη Μηταρέα, γυρνώντας τις σελίδες του, μοιράστηκαν τις γνώσεις τους και την αγάπη  τους για το φαγητό, με τη συνοδεία, μεταξύ άλλων, και κρασιών της Ένωσης Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου και των βιολογικών σαμιώτικων tomaccini.

Δείτε την ταινία της Prosenghisi Film & Video με θέμα το βιβλίο συνταγών του Ανδρέα Λαγού:



Πάρτε μια γεύση από την ατμόσφαιρα της βραδιάς μέσα από τις παρακάτω φωτογραφίες!

Ανδρέας Λαγός

Ανδρέας Λαγός, Αλεξάνδρα Κλάδη

Μαρία Ντότσικα, Παρασκευή Λαγού, Ελένη Ψυχούλη, Ανδρέας Λαγός, Ηλίας Μαμαλάκης, Νίκη Μηταρέα

Αλεξάνδρα Κλάδη & the band
















Ευχαριστούμε το Studio Panoulis και την Fiorello Photography για την ευγενική παραχώρηση των φωτογραφιών τους στο My Samos Blog!

Δείτε και μερικές από τις σελίδες του βιβλίου μέσα από την παρουσίαση που κάνει και το "Majeriko-The CookBook".