AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

19 Δεκ 2013

Νέα δεδομένα στην αεροπορική εξυπηρέτηση της Σάμου


Με τον Διευθυντή Πωλήσεων της Aegean Olympic Στέφανο Σαδόπουλο και τον συνεργάτη του Σπύρο Κουτελά συναντήθηκαν o Δήμαρχος Σάμου Στέλιος Θάνος και ο υπεύθυνος για θέματα τουρισμού Αντιδήμαρχος Νίκος Τριανταφύλλου.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με θέματα που απασχολούν τον Σαμιώτη επιβάτη, αλλά και η ενημέρωση από μέρους της εταιρείας για την πολιτική της και τα σχέδιά της μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Oympic Αir.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε τη δυσαρέσκεια των κατοίκων της Σάμου για τις υψηλές τιμές των εισιτηρίων και ιδιαίτερα κατά τις εορταστικές περιόδους και κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Ζήτησε, μετά και την πρόσφατη ενοποίηση των δύο εταιρειών, την εφαρμογή μιας ορθολογικής τιμολογιακής πολιτικής που θα δίνει τη δυνατότητα στον πολίτη της Σάμου να χρησιμοποιεί ως κύριο μέσο μεταφοράς το αεροπλάνο και να μην καθίσταται απαγορευτική η χρήση του λόγω των υψηλών τιμών, σε συνδυασμό με την πρωτόγνωρη οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα.

Ο κ. Σαδόπουλος απάντησε ότι ήδη από τον πρώτο μήνα μετά την εξαγορά της Olympic Air έχουν αρχίσει να γίνονται εμφανή τα οφέλη που προκύπτουν από τις συνέργειες του δικτύου, τόσο για την εταιρεία, όσο και για τους επιβάτες για τις πτήσεις εσωτερικού.

Ανέφερε ότι στόχος της ενοποιημένης πλέον εταιρείας είναι να βελτιώσει το επίπεδο των υπηρεσιών της και παράλληλα να είναι ανταγωνιστική στους ναύλους της και να δώσει τη δυνατότητα στον Έλληνα καταναλωτή να πετά παρά την οικονομική κρίση.

Όπως είπε, η εταιρεία κατήργησε τους 3 πρώην υψηλότερους ναύλους premium economy, ενώ παράλληλα εφαρμόζει νέα τιμολογιακή πολιτική που εκφράζεται μέσα από τη διάθεση μεγάλου αριθμού εισιτηρίου χαμηλών ναύλων, ιδιαίτερα στους νησιωτικούς προορισμούς.

Τόνισε επίσης ότι στα δρομολόγια από και προς Σάμο τον Νοέμβριο σημειώθηκε πτώση -21% στον μέσο ναύλο, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Τέλος, ο κ. Σαδόπουλος πρόσθεσε ότι η εταιρεία έχει δεσμευτεί ότι μετά την ενοποίηση θα υπάρξει μεγαλύτερο όφελος για τον καταναλωτή, όπως επίσης και λογικά όρια τιμών, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει και ένας πιο έγκαιρος προγραμματισμός του ταξιδιού από την πλευρά των καταναλωτών.

Από τον Δήμο προτάθηκε να αναληφθούν κοινές ενέργειες της εταιρείας με τοπικούς φορείς, με στόχο την προβολή και ανάδειξη της Σάμου ως ελκυστικό τουριστικό προορισμό σε αγορές του εξωτερικού. Η απάντηση της εταιρείας ήταν θετική και συμφωνήθηκε να σχεδιαστεί από κοινού ένα πλαίσιο ενεργειών και δράσης προς αυτή την κατεύθυνση.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη συνάντηση με τους κυρίους Σκιαδόπουλο και Κουτελά για το ίδιο θέμα είχε πρόσφατα και ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους.