AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

8 Απρ 2015

Η Σάμος στα πιο αγαπημένα νησιά των Βρετανών αναγνωστών της "Telegraph"!


Η Σάμος, μαζί με τη Σκιάθο και την Κάρπαθο, είναι τα τρία ελληνικά νησιά που προτείνουν στο βρετανικό κοινό οι αναγνώστες της μεγάλης βρετανικής εφημερίδας "The Telegraph"!

Στο σημερινό (8 Απριλίου) άρθρο της διαδικτυακής έκδοσης της εφημερίδας για τα καλύτερα νησιά της Ευρώπης με τίτλο "Τα ευρωπαϊκά νησιά: συμβουλές των αναγνωστών, συστάσεις και ταξιδιωτικές συμβουλές", τις συστάσεις για τη Σάμο κάνει η Georgina Corkett από το West Sussex της Αγγλίας.

Δείτε τι γράφει:

"Η Σάμος, η γενέτειρα του φιλοσόφου Πυθαγόρα, είναι ένα υπέροχο μικρό μυστικό στην Ελλάδα. Αυτό το γοητευτικό, πνευματικό νησί βρίσκεται στο ανατολικό Αιγαίο, μόλις ένα μίλι μακριά από την Τουρκία: ιδανικό για μια ημερήσια εκδρομή στην αρχαία πόλη της Εφέσου. 

Το θεαματικό ορεινό ανάγλυφο του νησιού είναι ντυμένο με πλούσια αμπέλια, γραφικά χωριά και εντυπωσιακά μνημεία, ενώ περιβάλλεται από τις ήσυχες παραλίες και κρυμμένους όρμους.

Όσοι έχετε περιπετειώδες πνεύμα μπορείτε να εξερευνήσετε το σπήλαιο του Πυθαγόρα στη δυτική Σάμο, να σκαρφαλώσετε στους καταρράκτες στο Ποτάμι, να κολυμπήσετε με αναπνευστήρα κατά τη διάρκεια μιας εκδρομής με καΐκι για μπάρμπεκιου (Captain's BBQ), ή να απολαύσετε συναρπαστικό windsurfing στο πολύχρωμο χωριό Κοκκάρι. 

Μπορείτε ακόμη να παρακολουθήσετε μια ταινία κάτω από τα αστέρια στο μαγικό θερινό σινεμά των Μυτιληνιών, να χαλαρώστε με ένα ποτήρι γλυκό κρασί Σάμου στο μαγευτικό ορεινό χωριό Μανωλάτες, ή να ακούσετε ζωντανή μουσική με μπουζούκι σε μια ταβέρνα στο γοητευτικό λιμάνι του Πυθαγορείου".