Φωτογραφίες: Απόστολος Μαγγελάκης, Γιάννης Παλαιοκαστρίτης |
Το φεστιβάλ διοργανώνεται
από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό
Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού και λειτουργεί από τις 18:00 έως τις 24:00.
Το φεστιβάλ περιλαμβάνει:
1. Έκθεση όπου προβάλλονται φορείς, ιδιωτικές επιχειρήσεις (τοπικών προϊόντων, εστίασης, οπωροπωλείων, αρτοποιείων, ζαχαροπλαστείων, καφετεριών, delicatessen, γρήγορου φαγητού, τουριστικών καταλυμάτων, τουριστικών ειδών, βιβλιοπωλείων αναδεικνύοντας την τοπική βιβλιογραφία και λοιπών συναφών επιχειρήσεων) και πολιτιστικοί σύλλογοι, σε "περίπτερα".
2. Επίδειξη γαστρονομίας, με επαγγελματίες chef, οι οποίοι εκπροσωπούν τις Περιφέρειες της Χώρας, αλλά και τοπικών "μαγείρων", οι οποίοι παρουσιάζουν τα τοπικά παραδοσιακά φαγητά και εδέσματα.
3. Παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, οι οποίες πλαισιώνουν και συμπληρώνουν την έκθεση (μουσική, χορός, λογοτεχνία, επίδειξη κεραμικής τέχνης, εκθέσεις φωτογραφίας και λαογραφίας, θέατρο σκιών, εργαστήρια μαγειρικής, ημερίδα για τη ναυτιλία κλπ).