AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

27 Δεκ 2016

Πυρκαγιά ανήμερα των Χριστουγέννων στην περιοχή "Καστράκι" Μεσογείου Σάμου

Φωτογραφία αρχείου

Το απόγευμα της Κυριακής των Χριστουγέννων εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην περιοχή "Καστράκι" της Δημοτικής Κοινότητας Μεσογείου Σάμου. 

Από την πυρκαγιά, η οποία ξεκίνησε γύρω στις 16:30, κάηκε δασική έκταση τριάντα στρεμμάτων περίπου. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία επενέβη στο συμβάν με 19 υπαλλήλους, 7 Πυροσβεστικά οχήματα ενώ στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συμμετείχαν 16 εθελοντές πυροσβέστες και 8 εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα από την ευρύτερη περιοχή.
   
Το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας διεξάγει προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς.
   
Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι της Πυροσβεστικής "θα θέλαμε μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας να ευχαριστήσουμε τους εθελοντές της ευρύτερης περιοχής οι οποίοι για ακόμα μια φορά, παρά τις Άγιες αυτές ημέρες και τις δυσκολίες οι οποίες υπάρχουν, στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων.
   
Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Σάμου, για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας, για συνδρομή.
   
Για μια ακόμη φορά παρακαλούμε τους συμπολίτες μας να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην έχουμε τα ίδια δυσάρεστα αποτελέσματα".

Σε σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σάμου αναφέρονται τα εξής: "Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σάμου και ο Δήμαρχος κ. Μ. Αγγελόπουλος προσωπικά, θέλουν να ευχαριστήσουν και να συγχαρούν θερμά τους εθελοντές πυροσβέστες του νησιού μας για το πολύτιμο έργο που προσφέρουν με αυταπάρνηση και υψηλότατο αίσθημα ευθύνης.

Ανήμερα των Χριστουγέννων και υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες, το σώμα εθελοντών πυροσβεστών της Σάμου βρέθηκε και πάλι στην πρώτη γραμμή και συνέδραμε τα μέγιστα την Πυροσβεστική Υπηρεσία στην έγκαιρη κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες σε περιοχή της Τ.Κ Πανδρόσου.

Η επίδειξη τέτοιου  πνεύματος αλληλεγγύης και ανιδιοτέλειας, συνιστά λαμπρό παράδειγμα και τονίζει με τον πιο σπουδαίο τρόπο τη σημασία και την αξία της αλληλοβοήθειας και της κοινής προσπάθειας για να ξεπεραστούν τα προβλήματα των δύσκολων καιρών που διανύουμε.

Η υποδειγματική συμπεριφορά των εθελοντών πυροσβεστών μας δείχνει σε όλους μας το σωστό δρόμο και αξίζει για μία ακόμη φορά τα συγχαρητήρια όλων μας".