AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

23 Δεκ 2016

Επιτυχίες για μαθήτριες του Μαραθοκάμπου σε πανελλήνιο διαγωνισμό σκίτσου


Σημαντικές επιτυχίες σημείωσαν οι "Μαραθόσποροι", δηλαδή μέλη της μαθητικής σκακιστικής ομάδας του Γυμνασίου Μαραθοκάμπου, στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Σκακιστικού Σκίτσου.

Πιο συγκεκριμένα δυο από τα σκίτσα μαθητριών του Γυμνασίου Μαραθοκάμπου απέσπασαν έπαινο στις κατηγορίες τους.

Στο φετινό διαγωνισμό έλαβαν μέρος 929 σκίτσα από όλη την χώρα μας ενώ το πρώτο από τα σκίτσα των Μαραθόσπορων που απέσπασαν έπαινο είναι το σκίτσο της μαθήτριας της β' τάξης Γεωργίας Μακρογιάννη, στην κατηγορία "ευμεγέθη πέραν του Α4". Το σκίτσο βασίστηκε σε ένα κόμικ του γνωστού Ισπανού κομικογράφου Wadalupe και  απεικονίζεται ο Βίκτωρ Κορτσνόι.

Το δεύτερο σκίτσο  που απέσπασε έπαινο είναι το σκίτσο της μαθήτριας της α' τάξης Ευαγγελίας Τσακουμάγκου, στην κατηγορία "έγχρωμα". Η μαθήτρια σχεδίασε τον Μιχαήλ Ταλ δίνοντας όμως χρώμα σε παλιά ασπρόμαυρη φωτογραφία του 1959.


Τον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Σκακιστικού Σκίτσου διοργάνωσε και φέτος με μεγάλη επιτυχία ο ΣΕΠΟΚΕ (Σκακιστικός Επιμορφωτικός Όμιλος Καλαβρύτων-Επαρχίας). 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διαγωνισμός αυτός είναι ετήσιος, διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας και με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας ενώ εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος. Ψυχή της σπουδαίας αυτής δράσης είναι ο σκακιστής και πρόεδρος του ΣΕΠΟΚΕ, γιατρός Νίκος Ραζής.