AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

25 Ιουλ 2017

Ο Σύλλογος Πολιτών Δυτικής Σάμου για την ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής


Ως "παιχνίδι μικροπολιτικής που προβληματίζει" χαρακτήρισε ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Δυτικής Σάμου την επιστολή του δημάρχου Σάμου, Μιχάλη Αγγελόπουλου, προς τον υπουργό Παιδείας, με την οποία ζήτησε την ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής στην πόλη της Σάμου.

Δείτε τι αναφέρουν αναλυτικά για το θέμα οι υπεύθυνοι στη σελίδα του συλλόγου στο facebook:

"Μεγάλη αναστάτωση προκάλεσε η προσωπική επιστολή του Δημάρχου προς το Υπουργείο Παιδείας, με την οποία ζήτησε, μεταξύ άλλων την ίδρυση Πανεπιστημιακής Σχολής ή τμήματος και στην πόλη της Σάμου (χωρίς να υπάρχει ανάλογος σχεδιασμός για κάτι τέτοιο από το υπουργείο ή το Πανεπιστήμιο).

Και μάλιστα την στιγμή που όλοι περιμέναμε κάποια πρωτοβουλία στήριξης της διεκδίκησης της έδρας της Πολυτεχνικής Σχολής από το νησί μας (μια συζήτηση που ήταν και είναι σε εξέλιξη) εμφανίζεται αυτή η επιστολή η οποία όχι μόνο δεν στηρίζει την προσπάθεια αλλά διχάζει και παραπληροφορεί την τοπική κοινωνία. 

Την ίδια στιγμή η υποψηφιότητα της Σύρου για την έδρα της Πολυτεχνικής Σχολής υποστηρίζεται από όλους τους παράγοντες, τους φορείς και την κοινωνία των Κυκλάδων ενώ εμείς εμφανιζόμαστε για άλλη μια φορά διχασμένοι! (Θυμίζουμε την ανάλογη περίπτωση της ίδρυσης Πειραματικού Λυκείου που αντιμετωπίστηκε με την ίδια λογική και τελικά χάθηκε δια παντός  για τον τόπο μας)
Προτίθεται τελικά κανείς από τους εκλεγμένους τοπικούς παράγοντες να αναλάβει πρωτοβουλία στήριξης του αιτήματος του Πανεπιστημίου στο Καρλόβασι για την έδρα της Πολυτεχνικής σχολής, έστω και τώρα; 

Αν όχι, τουλάχιστον, ας μην δημιουργούν προβλήματα αποπροσανατολίζοντας την κοινωνία με πολιτικάντικες πρωτοβουλίες!"