AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

27 Ιουλ 2017

Το πρόγραμμα του διπλού εορτασμού της 6ης Αυγούστου στο Πυθαγόρειο

Φωτογραφία της Ειρήνης Μιχελή

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και την Ημέρα της 192ης Επετείου της Ναυμαχίας της Μυκάλης (1824) θα λάβουν χώρα στις 5 (παραμονή) και 6 Αυγούστου στο Πυθαγόρειο.

Ειδικότερα:

* Το Σάββατο 5 Αυγούστου:

- Στις 19.00 θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Πυθαγόρειο, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας  κ. Ευσεβίου.

- Στις 21.00 θα γίνει η λιτάνευση της ιερής εικόνας της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και δέηση στο λιμάνι Πυθαγορείου.

- Στις 22.00 θα τελεστεί πανηγυρικός εορτασμός και θα ακολουθήσει η αναπαράσταση της ιστορικής ναυμαχίας.

*  Την Κυριακή 6 Αυγούστου:

- Στις 08:30 π.μ. θα γίνει η επίσημη έπαρση της σημαίας στο λιμάνι Πυθαγορείου, με τη συμμετοχή τμήματος αποδόσεως τιμών και στρατιωτικής μουσικής της 79 ΑΔΤΕ.

- Στις 10:30 π.μ θα ψαλεί επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, χοροστατούντος του  Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσεβίου.

Στη συνέχεια θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Δημοτικό Σύμβουλο, Γιάννη Μανδουραράκη.

- Στις 11.00 π.μ:

- Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Λυκούργου Λογοθέτη από τους: Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, Δήμαρχο Σάμου, Βουλευτή Σάμου, Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, Εκπρόσωπο των Ενόπλων Δυνάμεων, Αστυνομικό Διευθυντή Σάμου, Κυβερνήτη ναυλοχούντος Πολεμικού Σκάφους, Λιμενάρχη Σάμου, Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, Πρόεδρο Συνδέσμου Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Πρόεδρο Εφέδρων Αξιωματικών και Ανθυπασπιστών, Πρόεδρο Τραυματιών Πολεμιστών Οπλιτών, Εκπρόσωπο Ομογενών Σαμίων.
Εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης θα καταθέσουν στεφάνια οι εκπρόσωποι όλων των Παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύουν στο Νομό (1. Π.Ε.Α.Ε.Α. 2. Π.Ο.Α.Ε.Α. 3. Π.Σ.Ε.Α.Ε.Α.)

- Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων νεκρών.

- Εθνικός Ύμνος

- Στις 11:30 π.μ το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού  Συλλόγου «Λυκούργος» θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς στην πλατεία Ειρήνης Πυθαγορείου.

- Στις 20.00 θα γίνει η υποστολή της σημαίας στο λιμάνι του Πυθαγορείου, με τη συμμετοχή τμήματος αποδόσεως τιμών και στρατιωτικής μουσικής της 79 Α.Δ.Τ.Ε.

- Στις 20.30 θα γίνει το «Αντάμωμα» των χορευτικών συγκροτημάτων της Σάμου στην κεντρική οδό του Πυθαγορείου.

Επιπλέον, προγραμματίστηκε γενικός σημαιοστολισμός στις 5 και 6 Αυγούστου από ώρα 06:30 μέχρι 20:30 σε όλες τις δημοτικές ενότητες  του  δήμου Σάμου, φωταγώγηση όλων των δημοσίων και δημοτικών καταστημάτων, των Ν.Π.Δ.Δ., των τραπεζών, καθώς και οδών, πλατειών, αρχαιολογικών χώρων και ιστορικών μνημείων της Δημοτικής Ενότητας Πυθαγορείου κατά τις βραδινές ώρες της 5ης και 6ης Αυγούστου, καθώς και φωτοστολισμός των πλοίων που θα βρίσκονται στα λιμάνια της Σάμου κατά τις νυκτερινές ώρες της 5ης και 6ης Αυγούστου.

Δείτε βίντεο και φωτορεπορτάζ από τους περσινούς διπλούς εορτασμούς της 6ης Αυγούστου στο Πυθαγόρειο!