AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

21 Ιουλ 2017

Παρουσιάσεις του νέου μυθιστορήματος της Έλενας Χουσνή στις 3-4/8

 

Το νέο μυθιστόρημα της Έλενας Χουσνή, της εκπαιδευτικού και βραβευμένης συγγραφέως που ζει και δημιουργεί στη Σάμο, θα παρουσιαστεί σε δύο εκδηλώσεις στο νησί στις 3 και 4 Αυγούστου.

Το βιβλίο έχει τίτλο "Το παιδί με τη ριγέ μπλούζα" και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Κύφαντα".

Οι εκδηλώσεις παρουσίασης του βιβλίου είναι οι εξής:

Πέμπτη 3 Αυγούστου στο Καρλόβασι

Η εκδήλωση παρουσίασης διοργανώνεται σε συνεργασία με την Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Καρλόβασι και τον Σύλλογο Πολυτέκνων Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων.

Θα αρχίσει στις 20:00 στον αύλειο χώρο της βιβλιοθήκης (Χατζηγιάννειο κτίριο).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Λέανδρος Ρακιντζής, αρεοπαγίτης ε.τ., η συγγραφέας Έρη Ρίτσου και η Φλώρα Τζεβρένη.

Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο Μιχάλης Σβαρνιάς.

Παρασκευή 4 Αυγούστου στην πόλη της Σάμου

Η εκδήλωση παρουσίασης διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σάμου.

Θα αρχίσει στις 19:30 στον κήπο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Βίκυ Λεκάτη και η Ερασμία Κρητικού.

Στην έναρξη της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν φωτογραφίες της Ελεάννας Κωνσταντάκη,

Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο Μιχάλης Σβαρνιάς.

Λίγα λόγια για το βιβλίο 

Η εικόνα του επανήλθε στο μυαλό της. Μικροσκοπικό, αδύνατο. Λεπτά μακριά πόδια, όμορφα μάτια, χέρια παιδικά, κορμί παιδικό. Και δίπλα στο κομματιασμένο σώμα του ένα μπλουτζίν παντελόνι και ένα ριγέ μπλουζάκι. «Το παιδί με τη ριγέ μπλούζα», είπε και ήξερε ήδη πως ήθελε να μάθει τα πάντα γι’ αυτό.

Στις σκοτεινές γειτονιές του διαδικτύου, η ηλεκτρονική παρανομία στήνει παγίδες στα ανύποπτα ανήλικα θύματά της. Διώκτες και διωκόμενοι, θύτες και θύματα αναμετρώνται σε μια ιστορία στην οποία νικητής πρέπει να είναι η ίδια η ζωή. Μαζί της και η παιδική αθωότητα, θησαυρός που δεν εκποιείται. Το παιδί με την ριγέ μπλούζα στοιχειώνει τη σκέψη της δημοσιογράφου Νάνσυ Καρβούνη. 

Όσο προχωρά την έρευνά της για τα κυκλώματα παιδικής πορνογραφίας, θα βρίσκεται αντιμέτωπη με τα αδυσώπητα πλοκάμια τους. Όμως, όπως πάντα, υπάρχει το φως που αχνοφέγγει πίσω από τα σκοτάδια. Εγγύηση ότι η μάχη δεν έχει χαθεί…


Είπαν για το βιβλίο "Το παιδί με τη ριγέ μπλούζα"

Μια γροθιά στο στομάχι δίνει η Έλενα Χουσνή με το βιβλίο της «Το παιδί με τη ριγέ μπλούζα». Μα όπου υπάρχει απελπισία, υπάρχει και ελπίδα. Δυνατή, υπαρκτή, σχεδόν καθημερινή ιστορία που μας αφήνει άφωνους. Ευτυχώς.

Τιτίνα Δανέλλη

Παράλληλες ιστορίες που σταδιακά συγκλίνουν και γίνονται ένα αξεδιάλυτο κουβάρι με φόντο τον αδυσώπητο ζοφερό κόσμο της εκμετάλλευσης της παιδικής πορνογραφίας μέσω του διαδικτύου στη σύγχρονη Ελληνική κοινωνία. Ένα κόσμο γεμάτο σκοτεινά κι επικίνδυνα μυστικά. Η Έλενα Χουσνή, με το τρίτο της βιβλίο, δείχνει να καταλαμβάνει μια σημαντική θέση στον χώρο του κοινωνικού αστυνομικού μυθιστορήματος, αναδεικνύοντας το θέμα με την απαιτούμενη ισορροπία σκληρότητας και ευαισθησίας.

Γρηγόρης Αζαριάδης

Διαδίκτυο και ηλεκτρονικό έγκλημα, ως λέξεις - έννοιες μιας νέας πραγματικότητας την οποία βιώνουμε, θίγονται με τρόπο γλαφυρό και διακριτικό στο βιβλίο της Έλενας Χουσνή. Στο «Παιδί με τη ριγέ μπλούζα» ξετυλίγεται η πλοκή μιας σκοτεινής υπόθεσης, πτυχές της οποίας ακουμπούν στη νέα τεχνολογική τάξη πραγμάτων. 

Γιώργος Παπαπροδρόμου, επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Φωτογραφία από την προσωπική σελίδα της Έλενας Χουσνή στο facebook

Η Έλενα Χουσνή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πέλλα. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στις εφημερίδες Έθνος και Έθνος της Κυριακής, ως υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ως επικεφαλής του Γραφείου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Βορείου Αιγαίου. Επίσης εργάστηκε στην Α/θμια Εκπαίδευση Σάμου, και σήμερα είναι Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης Δήμου Σάμου. 

Το 2012 το μυθιστόρημά της της Άλικο σαν το… Αίμα έλαβε το Α΄ Βραβείο στον Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών. Νωρίτερα, το 2009, είχε βραβευθεί από την ΠΕΛ με το Α΄ Βραβείο Θεατρικού Έργου και με το Γ΄ Βραβείο Μυθιστορήματος. Έχει λάβει διακρίσεις και βραβεία σε πολλούς πανελλήνιους διαγωνισμούς. Διηγήματά της έχουν φιλοξενηθεί σε συλλογικά έργα και περιοδικά.

Το 2014 εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο "Στα άδυτα... των δυτών" από τις εκδόσεις Δίαυλος. Ακολούθησε το 2016 η "Χρυσή Εκδίκηση – Η πτώση μιας δυναστείας" από τις εκδόσεις Κύφαντα.

Από τον Ιανουάριο του 2015 είναι μέλος της ΕΛΣΑΛ (Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας).