AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

16 Φεβ 2018

Συνάντηση δημοτικών συμβούλων της "Δράσης" με εκπροσώπους του ΤΕΕ Σάμου


Δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης "Δράση-Ενότητα-Προοπτική" συναντήθηκαν πριν από λίγες μέρες στην πόλη της Σάμου με εκπροσώπους του Τεχνικού Επιμελητηρίου του Νομού Σάμου. 

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα τεχνικά θέματα που αφορούν τις προκλήσεις και προοπτικές της βιώσιμης ανάπτυξης του Δήμου.

Επισημάνθηκαν πολλά από τα προβλήματα που δημιουργεί το υφιστάμενο χωροταξικό πλαίσιο (σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο) και η ανάγκη επανασχεδιασμού σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στον Δήμο Σάμου.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως η συλλογή στοιχείων με επιστημονικά κριτήρια πρέπει να συμπεριλαμβάνει απαραίτητα τους αντιπροσώπους των τοπικών φορέων - ιδιαίτερα των μηχανικών του ΤΕΕ - καθώς αυτοί γνωρίζουν καλύτερα από όλους τα τεχνικά θέματα σε συνάρτηση  με τις τοπικές ιδιαιτερότητες. 

Η βάση δεδομένων που θα προκύψει, η οποία σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου μπορεί να ψηφιοποιηθεί και να αναλυθεί περισσότερο, θα αποτελέσει την αφετηρία για ένα σωστό και ολοκληρωμένο σχεδιασμό που θα αξιοποιήσουν οι ειδικοί μελετητές. 

Οι υπεύθυνοι της δημοτικής παράταξης "Δράση Ενότητα Προοπτική" αναφέρουν τα εξής: "ο Τοπικός Χωρικός Σχεδιασμός καλύπτει το σύνολο της έκτασης ενός δήμου και σύμφωνα με τη κείμενη νομοθεσία εμπίπτει στις αρμοδιότητες του.  Ο Δήμος Σάμου οφείλει λοιπόν να κτίσει τις αναγκαίες γέφυρες συνεργασίας με αποτελεσματικότητα και διαφάνεια μεταξύ των αρμόδιων δημοσίων υπηρεσιών, του Τεχνικού Επιμελητηρίου, του Πανεπιστήμιου Αιγαίου και της κοινωνίας, σύμφωνα με τα πρότυπα του Καλλικράτη. 

Η δημόσια διαβούλευση πιστεύουμε πως δεν αποτελεί εμπόδιο, αλλά εργαλείο στα χέρια της τοπικής αυτοδιοίκησης. Οι εκπρόσωποι του ΤΕΕ μας εξήγησαν πως η ενημέρωση και η επεξήγηση τεχνικών θεμάτων στη κοινωνία αποτελεί άλλωστε έναν από τους βασικότερους  θεσμικούς του ρόλους σύμφωνα με το κανονισμό λειτουργίας του.

Η παράταξη μας θα συνεχίσει την συνεργασία της με το ΤΕΕ και θα προσαρμόσει τις διάφορες παρεμβάσεις της σύμφωνα και με τις επιστημονικές απόψεις των μηχανικών του".