AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

23 Φεβ 2018

"Καμπάνα" σε 52χρονο που παρεμπόδισε φορολογικό έλεγχο σε κατάστημα



Ποινή φυλάκισης επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Σάμου στον 52χρονο ο οποίος την Καθαρά Δευτέρα εμπόδισε το έργο δύο εφοριακών που διενεργούσαν έλεγχο σε εστιατόριο στο Μεσαίο Καρλοβάσου, όπου βρισκόταν ως θαμώνας.


Συγκεκριμένα, η ετυμηγορία του δικαστή ήταν φυλάκιση δύο μηνών με τριετή αναστολή.
 
Οι εφοριακοί, ένας άνδρας και μία γυναίκα που κατέθεσαν μήνυση κατά του 52χρονου, δήλωσαν ότι αυτός κατευθύνθηκε προς το μέρος όπου βρισκόταν η ταμειακή μηχανή και επιτέθηκε λεκτικά στον άνδρα εφοριακό, με αποτέλεσμα πολύ σύντομα να υπάρξει ένταση κι ο εφοριακός να καλέσει την Αστυνομία.
 
Η γυναίκα εφοριακός προσπάθησε να συνεχίσει τον έλεγχο, αλλά, όπως κατέθεσε και η ίδια, αυτό δεν κατέστη εφικτό, αφού και εκείνη δέχτηκε ύβρεις από μία 49χρονη, κατά της οποίας κατατέθηκε επίσης μήνυση που θα εκδικαστεί το προσεχές διάστημα.
 
Τελικά οι εφοριακοί αναγκάστηκαν να φύγουν χωρίς ουσιαστικά να ολοκληρώσουν τον έλεγχο και να βεβαιώσουν τυχόν παραβάσεις που υπήρχαν, σύμφωνα και με ομολογία του ίδιου του ιδιοκτήτη του εστιατορίου.
 
Σύμφωνα με δηλώσεις των εφοριακών, ολοένα και πληθαίνουν τα κρούσματα των λεκτικών -και όχι μόνο- επιθέσεων που δέχονται κατά τη διάρκεια των ελέγχων, με αποτέλεσμα να ζητούν την προστασία τους από την Αστυνομία, ώστε να διασφαλίζεται η ομαλή διεξαγωγή τους.
 
Από την πλευρά της η Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου αδυνατεί πολλές φορές να διαθέσει αστυνομικούς, καθώς τα τελευταία χρόνια υπάρχει μεγάλη έλλειψη αστυνομικής δύναμης, λόγω του μεταναστευτικού, αλλά και των μαζικών συνταξιοδοτήσεων.

era-aegean.gr