AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

13 Φεβ 2018

Απεβίωσε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Νώντας Βαλεοντής


Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 82 ετών, ο Σαμιώτης δημοσιογράφος και συγγραφέας Νώντας Βαλεοντής.

Με προβλήματα υγείας, νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, όπου και κατέληξε.

 Για δεκαετίες ο Επαμεινώνδας Βαλεοντής εργάστηκε στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο ("Σαμιακή", "Σαμιακός Τύπος"-δική του εφημερίδα) και το ραδιόφωνο ("2000 FΜ", "Ράδιο Σάμος", "Σάμος FΜ", "Ιωνία"), ενώ ήταν και ανταποκριτής αθηναϊκών ΜΜΕ (εφημερίδων και τηλεοράσεων).
Έγραψε δεκάδες βιβλία, μεταξύ αυτών και λογοτεχνικά, με τελευταίο "Το κορίτσι που έκλεβε το φως των αστεριών".

Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, στο κοιμητήριο του Αγίου Χαραλάμπους στο Άνω Βαθύ.

Σε συλλυπητήρια επιστολή του ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου Νίκος Κατρακάζος εκφράζει "βαθύτατη θλίψη για τον θάνατο του εξαίρετου δημοσιογράφου Νώντα Βαλεοντή.

Ο Νώντας Βαλεοντής υπήρξε πιστός υπηρέτης της δημοσιογραφίας και ξεχώριζε όχι μόνο για το ήθος και τη συνέπεια, αλλά και την ευθύτητά του.

Πέραν όμως αυτού, υπήρξε και πολυγραφότατος συγγραφέας. Μέσα από τα διηγήματά του κατάφερε να αποτυπώσει με τον πιο παραστατικό τρόπο ιστορίες αλλοτινών εποχών, εκφράζοντας μέσα από αυτές και τα συναισθήματα του ιδίου.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του".

Σε ανάλογη συλλυπητήρια δήλωσή του, ο δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος, αναφέρει:

"Μετά την απώλεια του εκλεκτού συμπολίτη μας Επαμεινώνδα Βαλεοντή, αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου για έναν άνθρωπο εξαίρετου ήθους, υψηλής επαγγελματικής συνείδησης, που αφήνει πίσω του ένα μεγάλο κενό στην καθημερινή ενημέρωση του τόπου μας, αλλά τα ταυτόχρονα και μία μεγάλη δημοσιογραφική παρακαταθήκη.

Η μεγάλη δημοσιογραφική πορεία του αποτυπώνεται στην επί σειρά ετών έκδοση της εφημερίδας «Σαμιακός Τύπος», την πολυετή εργασία του σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, καθώς και την ίδρυση του ραδιοφωνικού σταθμού Ιωνία FM 89,4. Το ανήσυχο πνεύμα του, όμως, τον οδήγησε και στη συγγραφή βιβλίου με τίτλο «Στη Χούφτα της αγάπης χωράει η Ανατολή», που διέπρεψε ως λογοτεχνικό βιβλίο και αποκόμισε θετικά σχόλια από το σύνολο της κοινωνίας.

Η πορεία του μεγάλη, η επιτυχία του αδιαμφισβήτητη, το κενό δυσαναπλήρωτο.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια του συμπολίτη μας Νώντα Βαλεοντή".

Σε δήλωσή του ο βουλευτής Σάμου, Δημήτρης Σεβαστάκης, αναφέρει ότι "ο Νώντας Βαλεοντής αφήνει μεγάλο κενό στην ανοικτή, δημοκρατική και έγκυρη δημοσιογραφία. Για πολλά χρόνια με τον γραπτό και τον ραδιοφωνικό του λόγο έδινε χώρο σε όλες τις απόψεις, ασκούσε κριτική, ενίσχυε μια ολιστική άποψη για τον τόπο μας. Πάντα με υψηλή ευθύνη για την άποψη και τις ιδέες, στοιχειοθετούσε μια σπάνια μορφή εγκυρότητας. Αυτά τα στοιχεία κληροδοτεί στους νεώτερους συναδέλφους του, αυτά ελπίζω θα αποτελέσουν το κοινό έδαφος για μια νέα, δημοκρατική, αδέσμευτη δημοσιογραφία.

Ο Νώντας Βαλεοντής θα μου λείψει και θα μας λείψει. Στο χέρι μας είναι να τον αναπληρώσουμε με συνέπεια και ποιότητα".
 

Με τη σειρά της η δημοτική παράταξη "Δράση Ενότητα Προοπτική" εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του Νόντα Βαλεοντή. Όπως σημειώνει, ο εκλιπών ταν ένα δραστήριο μέλος της οικογένειας των δημοσιογράφων. Υπήρξε υπόδειγμα κοινωνικής δράσης και προσφοράς προς τον συνάνθρωπο και προς τον τόπο του".

"Φτωχότερος από σήμερα ο Σύλλογος Πολύτεκνων Σάμου Ικαρίας και Φούρνων από τον χαμό του Νώντα Βαλεοντή, ενός άξιου πολύτεκνου πάτερα και δημοσιογράφου. Ξεχώριζε για τον επαγγελματισμό του, την αξιοπρέπεια, το ήθος, καθώς και για την στήριξη στις πολύτεκνες οικογένειες. Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του" αναφέρει και ο Σύλλογος Πολυτέκνων Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων.


Το My Samos Blog απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.