AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

22 Φεβ 2018

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Σε μεγάλες εκθέσεις σε Βελιγράδι και Βουκουρέστι η Σάμος!


Στη διεθνή έκθεση "IFT Beligrade 2018" που πραγματοποιείται στο Βελιγράδι από 22 έως 25 Φεβρουαρίου συμμετέχει ο δήμος Σάμου, στο περίπτερο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, όπου διανέμει τουριστικό υλικό για την περιβαλλοντολογική, ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά του νησιού, με στόχο την αύξηση των τουριστικών ροών κι από άλλες χώρες της Ευρώπης.

Πρόκειται, για έκθεση που αποτελεί το μεγαλύτερο τουριστικό γεγονός στη Σερβία και στα Βαλκάνια, καθώς συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό πρακτόρων βαλκανικών και άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Οι εκθέτες που λαμβάνουν μέρος ανέρχονται στους 1.100 από 56 χώρες, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών αναμένεται να ξεπεράσει τους 60.000.

Σύμφωνα με την τοπική δημοτική Αρχή, "η συμμετοχή σε αυτή την έκθεση είναι μεγάλης σημασίας για το νησί μας, καθώς πρόκειται για μία τουριστική αγορά που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον το τελευταίο χρονικό διάστημα, γεγονός που αποτυπώνεται στα επίσημα στοιχεία που αναφέρουν την επίσκεψη ενός εκατομμύριου Σέρβων τουριστών στην Ελλάδα για το έτος 2017".

"Οι κοινοί ιστορικοί και θρησκευτικοί δεσμοί με τους Σέρβους καθιστούν τη χώρα μας δημοφιλή τουριστικό προορισμό. Στη Σάμο το 2018 θα έχουμε δύο πτήσεις την εβδομάδα και φυσικά η προσπάθεια είναι για ακόμη περισσότερες" δήλωσε με τη σειρά του από το Βελιγράδι ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Νίκος Κατρακάζος, που είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει κατά την έκθεση με την υπουργό Τουρισμό Έλενα Κουντουρά, όπως και ο δημοτικός σύμβουλος-πρόεδρος του Συνδέσμου Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων Σάμου, Νίκος Στεφανής.


Οι υπουργοί Τουρισμού Ελλάδας-Σερβίας στο περίπτερο της Περιφέρειας Β.Αιγαίου, όπου ο δήμος Σάμου συμμετέχει ως φιλοξενούμενος. Ο σέρβος υπουργός παρέλαβε ως δώρο από τον δήμο τη Δίκαιη κούπα σε συλλεκτική έκδοση.










Στο μεταξύ, επίσης από 22-25 Φεβρουαρίου, ο δήμος Σάμου δίνει το παρών και στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Ρουμανίας TTR, η οποία θεωρείται ως η μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού της χώρας, με συμμετοχές από ολόκληρη την παγκόσμια τουριστική βιομηχανία.

Πρόκειται για συνάντηση επαγγελματιών τουρισμού από όλους τους κλάδους και από όλες τις χώρες, που προσφέρει ευκαιρίες σημαντικών επαφών, συνάψεις συμφωνιών και τουριστικής διαφήμισης.

Ο δήμος Σάμου υποστηρίζει το περίπτερο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με τουριστικό υλικό και πλήθος τοπικών προϊόντων. Σκοπός της συμμετοχής του είναι η προσέλκυση τουριστών από τη Ρουμανία, χώρα η οποία το 2017, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, σημείωσε αύξηση κρατήσεων στην Ελλάδα κατά 8%.

"Η προσπάθεια για επαφές τόσο με χώρες που παραδοσιακά αποτελούν τουριστικές αγορές για το νησί, όσο και με χώρες οι οποίες τα τελευταία χρόνια κάνουν την παρουσία τους αισθητή με έναν αξιόλογο αριθμό επισκεπτών, συνεχίζεται και στόχο έχει την κατοχύρωση της θέσης του νησιού, ως προορισμό υψηλής αξίας" αναφέρει ο δήμος Σάμου.

Δείτε φωτογραφίες από την παρουσίαση της Σάμου ως τουριστικού προορισμού σε ρουμανικά Μ.Μ.Ε. από τους εκπροσώπους του Δήμου Σάμου στην έκθεση TTR στο Βουκουρέστι:






Φωτογραφίες: Νίκος Κατρακάζος/Facebook, Νίκος Στεφανής/Facebook, Δήμος Σάμου/Facebook