AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

13 Φεβ 2018

Ακάλυπτη η κενή θέση δασκάλου στα Κοντακαίικα - Απέχουν οι μαθητές


Τη διαμαρτυρία του εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου, καταγγέλλοντας ότι στην τελευταία φάση πρόσληψης των αναπληρωτών στις 9/2/2018 δεν έγινε καμία πρόσληψη δασκάλου σε κενό που προέκυψε, μετά από άδεια, στο Δημοτικό Σχολείο Κοντακαίικων. Να μη στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο αν δεν λυθεί το θέμα αποφάσισαν οι γονείς.

Σύμφωνα με τον σύλλογο, "το συγκεκριμένο σχολείο, όπως και τα Δημοτικά Σχολεία Παγώνδα, Κοκκαρίου και η αφαίρεση του εκπαιδευτικού ΠΕ 70 Δασκάλων από τα ολοήμερα τμήματα των δημοτικών Σχολείων Πύργου και Κουμαιίκων, υπέστη από την αρχή της χρονιάς λειτουργικό υποβιβασμό, θύμα της πιστής εφαρμογής των οδηγιών της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, στα πλαίσια του εξορθολογισμού του κόστους στην εκπαίδευση. Το συγκεκριμένο σχολείο αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας, καθώς πραγματοποιείται συνδιδασκαλία των μαθητών της πρώτης Δημοτικού με τους μαθητές της Δευτέρας Δημοτικού.

Καταδικάζουμε ως απαράδεκτη και αντιπαιδαγωγική την αναγωγή του my school σε κεντρικό ρυθμιστή της εκπαιδευτικής πολιτικής, που απαξιώνει τις πραγματικές εκπαιδευτικές ανάγκες στον βωμό μιας φθηνής μνημονιακής λογιστικής.

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου καταγγέλει όλους τους θεσμικούς φορείς που εμπλέκονται στη μη κάλυψη του κενού (Περιφερειακή Διεύθυνση Β. Αιγαίου, ΔΙΠΕ Σάμου).

Δεν θα δεχτούμε καμία μετακίνηση εκπαιδευτικού για κάλυψη του κενού, και απαιτούμε:

- Να δοθεί μια λύση από τον Περιφερειακό Διευθυντή κ. Καλάργαλη με άμεση πρόσληψη αναπληρωτή δασκάλου.

- Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μη δέχονται προφορικές εντολές μετακίνησης από τη Διεύθυνση, γιατί μένουν ακάλυπτοι, και σε περίπτωση που συμβεί αυτό, να ενημερωθούν άμεσα τα μέλη του διοικητικού Συμβουλίου" καταλήγει ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου.

Αποχή των μαθητών αποφάσισαν οι γονείς

Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ Αιγαίου, οι γονείς των μαθητών της Α΄ και Β΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Κοντακαίικων αποφάσισαν να μη στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, διαμαρτυρόμενοι για τη μη αντικατάσταση της δασκάλας της Α΄τάξης, που πήρε άδεια κύησης μετά τα Χριστούγεννα.

Το απόγευμα της Δευτέρας, σε συνάντηση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, αποφασίστηκε η αποχή από τα μαθήματα των μαθητών των δύο πρώτων τάξεων, καθώς από τις 8 Ιανουαρίου κάνουν συνδιδασκαλία.

Σύμφωνα με τους γονείς, η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ζητά να λυθεί άμεσα το θέμα, προκειμένου τα παιδιά να επιστρέψουν στις τάξεις τους.