AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

5 Ιουλ 2018

ΒΙΝΤΕΟ: Είπαν "ΟΧΙ" στη δημιουργία hotspot στους Μυτιληνιούς Σάμου!

Φωτογραφία του Αλέξανδρου Μπάρλου

Ξεκάθαρο και ηχηρό "ΟΧΙ" είπαν την Τετάρτη εκατοντάδες κάτοικοι των Μυτιληνιών και της υπόλοιπης Σάμου στα σχέδια για τη δημιουργία hotspot προσφύγων και μεταναστών στο χωριό, αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή του νησιού.

Η συμμετοχή στη λαϊκή συνέλευση που διοργάνωσε η Τοπική Κοινότητα με θέμα την πιθανή μετεγκατάσταση του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης των υπηκόων τρίτων χωρών (hotspot) από το Βαθύ στους Μυτιληνιούς ήταν αθρόα, ενώ προσήλθαν για συμπαράσταση και κάτοικοι από διάφορα άλλα μέρη του νησιού.

Η συνέλευση είχε προγραμματιστεί να αρχίσει στις 18:00 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του χωριού. Ωστόσο, ο κόσμος ήταν πολύ περισσότερος από τη χωρητικότητα της αίθουσας κι έτσι η συνέλευση ξεκίνησε γύρω στις 18:40 στην κεντρική πλατεία των Μυτιληνιών. Εκεί παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Νίκος Κατρακάζος, ο δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος, οι αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του νησιού κ.ά.

Ακούστε παρακάτω μέρος από τις ομιλίες του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Μυτιληνιών, Γιώργου Ελευθερόγλου, του αντιπεριφερειάρχη Σάμου, Νίκου Κατρακάζου, του εφημέριου του Ι.Ν. Αγίας Τριάδας Παγώνδα, π. Νικόλαου Σπάγου, και του προέδρου του Εκπολιτιστικού - Επιμορφωτικού Συλλόγου Μυτιληνιών, Πολυκράτη Κωνσταντινίδη, στην κεντρική πλατεία του χωριού (Πηγή: ΣΑΜΙΑΚΟΝ ΒΗΜΑ):


Διαβάστε το ψήφισμα των κατοίκων των Μυτιληνιών:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Εμείς οι κάτοικοι της Δημοτικής κοινότητας Μυτιληνιών του νομού Σάμου και μετά από πρόσκληση του πρόεδρου και του κοινοτικού συμβουλίου, σύμφωνα με το άρθρο 88 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87 /Α΄/2010) συνήλθαμε σήμερα 4/7/2018 σε λαϊκή συνέλευση στην κεντρική πλατεία των Μυτιληνιών και μετά την τοποθέτηση του Προέδρου και όλων των ομιλητών, αποφασίζουμε και λέμε 

ΌΧΙ στη δημιουργία νέου Κ.Υ.Τ (Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης) μεταναστών στους Μυτιληνιούς και εκφράζουμε την πάγια θέση του Σαμιακού λαού για αποσυμφόρηση της Σάμου. 

Λέμε 

ΌΧΙ στην παραχώρηση του ανενεργού στρατοπέδου (Π.Β) Ανθυπολοχαγού Γεωργίου Μοσχονά στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολίτικης.

Λέμε ΝΑΙ στην παραχώρηση στον Δήμο Σάμου και κατ επέκταση στην κοινότητα Μυτιληνιών.

ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΙ ΣΑΜΟΥ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Δείτε επίσης βίντεο και φωτογραφίες από τον συγκεντρωμένο κόσμο στους Μυτιληνιούς:

Βίντεο του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Χώρας (αριστερά) και της Μακής Γιοκαρίνη (δεξιά):




Φωτογραφίες του Νίκου Δραπανιώτη:









Φωτογραφίες της Κατερίνας Τραγάνη:







Φωτογραφίες του Αλέξανδρου Μπάρλου - Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Χώρας Σάμου:








Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com