AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

31 Ιουλ 2018

Παραιτήθηκε από πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σάμου ο Ελ. Μαυρατζώτης


Την παραίτησή του από το αξίωμα του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ) του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου υπέβαλλε σε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. την Τρίτη ο Ελισσαίος Μαυρατζώτης, χωρίς να εξηγήσει τους ακριβείς λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την κίνηση.

Ο Ελισσαίος Μαυρατζώτης ευχαρίστησε τους συνεργάτες του ως εξής:

"Ως απερχόμενος Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες και τα στελέχη της υπηρεσίας, καθώς με τις άοκνες προσπάθειες που όλοι μαζί καταβάλαμε καταφέραμε να δημιουργήσουμε μια υπηρεσία λειτουργική, φιλική και εξυπηρετική προς τους συνδημότες μας. 

Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εξωτερικούς συνεργάτες, οι οποίοι με τη σειρά τους βοήθησαν τα μέγιστα για την αναβάθμιση των λιμενικών εγκαταστάσεων της Σάμου. 

Τέλος, θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη από όσους δυσαρέστησα ή δεν κατάφερα να φανώ αντάξιος των προσδοκιών τους, αλλά πιστεύω ότι με την εργατικότητα που με διακατέχει κάποια στιγμή στο μέλλον θα τους δικαιώσω
Σας ευχαριστώ όλους,

Ελισσαίος Μαυρατζώτης".
                  
Σύμφωνα με το ert.gr, το προηγούμενο βράδυ μεγάλη ένταση προκλήθηκε στην προ ημερήσιας διάταξης συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλιου Σάμου, από την πρόταση αντικατάστασης μελών του ΝΠΔΔ Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου, λόγω παραίτησης ορισμένων, αλλά και του θανάτου του αντιδημάρχου Μαραθοκάμπου Ανδρέα Βασιλάκη. Την παραίτησή τους υπέβαλαν ο Βασίλης Πανουράκης, περιφερειακός Σύμβουλος, αλλά και πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. ΝΔ Σάμου, ο οποίος επικαλέστηκε ότι παραιτείται λόγω αυξημένων υποχρεώσεων, καθώς και ο Αναστάσιος Νικολαΐδης.
 
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Αμυρσώνης ανέφερε τα ονόματα που θα αντικαθιστούσαν αυτούς που αποχώρησαν από το ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου και ήταν η πρόταση του δημάρχου που θα έμπαινε σε ψηφοφορία. Συγκεκριμένα, ο Μανώλης Ισιδώρου (αιρετός) σε αντικατάσταση του Ανδρέα Βασιλάκη, η Ευαγγελία Μένεγα (πολίτης) σε αντικατάσταση του Αναστάσιου Νικολαϊδη και ο δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος (αιρετός) στη θέση του Βασίλη Πανουράκη (πολίτης).
 
Εκεί υπήρξε η αντίδραση του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ελισαίου Μαυρατζώτη, που αρχικά έθεσε θέμα νομιμότητας της διαδικασίας, δηλαδή για το αν μπορεί αιρετός (δήμαρχος) να αντικαταστήσει πολίτη (Πανουράκη) και ζήτησε να αναβληθεί η ψηφοφορία, κάτι που όμως δεν έγινε, καθώς ο δήμαρχος ισχυρίστηκε ότι όλα γίνονται νόμιμα και προχώρησε τη διαδικασία, παίρνοντας 13 ψήφους υπέρ η πρότασή του, δύο κατά και εννέα παρών.

Το πρωί της Τρίτης ο κ. Ελισαίος Μαυρατζώτης συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και υπέβαλε την παραίτησή του.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com