AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

19 Ιουλ 2018

Δ. Βίτσας: "Δε μας έκαναν προτάσεις για νέο ΚΥΤ οι Αρχές της Σάμου, οπότε εμείς..."

 
"Ξανατονίζω ότι η απόφαση του υπουργείου είναι ότι δεν θα ανοίξει κανένα καινούριο (ως δεύτερο) hot spot στα νησιά. Θα γίνει προσπάθεια αποσυμπίεσης των νησιών" δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δ. Βίτσας. Διαβάστε τι είπε ότι σχεδιάζει να κάνει για τη Σάμο τις επόμενες μέρες και τί δήλωσε ο υφ. Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μπαλάφας, για τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου.
 
Πιο αναλυτικά, σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που έδωσε για το προσφυγικό, από το νέο κτήριο του υπουργείου, ο κ. Βίτσας είπε επί λέξει τα εξής για το νησί:
 
"Επειδή στο ΚΥΤ της Σάμου υπάρχει πραγματικό πρόβλημα, ακολουθούμε έναν δρόμο. Αυτός ο δρόμος λέει: οι θεσμικοί φορείς να μας κάνουν προτάσεις να φτιάξουμε ένα καινούργιο ΚΥΤ, το οποίο θα λειτουργήσει την ημέρα που θα κλείσει αυτό που υπάρχει σήμερα. Δηλαδή δεν θα λειτουργήσουν ποτέ δύο. Θα λειτουργεί πάντα ένα.
 
Έχει ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία. Δεν μας έχουν γίνει προτάσεις. Οπότε, η απόφασή μας είναι την επόμενη εβδομάδα να τους κάνουμε εμείς προτάσεις. Η γνώμη μου είναι ότι πολύ δύσκολα κάποια από αυτές τις προτάσεις θα γίνει δεκτή.
 
Εν τοιαύτη περιπτώσει, πρέπει να μας απαντήσουν γιατί δεν την κάνουν δεκτή, εάν δεν την κάνουν δεκτή. Σε μια τέτοια περίπτωση, η παρέμβασή μας, αφού οι ίδιοι οι φορείς αναλαμβάνουν αυτή την ευθύνη, θα γίνει στο υπάρχον, στο Βαθύ δηλαδή. Όπου θα συνδυάσουμε δυο πράγματα: Την αποφόρτιση με την ανακατασκευή. Αυτό είναι το βασικό" είπε ο υπουργός.
 
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Δημήτρης Βίτσας αναφέρθηκε ξανά στη Σάμο, λέγοντας:
 
"Έχει γίνει πάρα πολλή συζήτηση και πολλά έχουν γραφτεί και ορισμένα έχουν γραφτεί και στα ελληνικά Μέσα. Οφείλω να σας πω ότι ψάχνω αυτό τον καιρό τους 1.000 που έχουν πάει στη Σάμο από αυτή τη συμφωνία, γιατί διάβασα κάπου ότι πήγαν 1.000 λέει από τη Γερμανία στη Σάμο. Βεβαίως, δεν έχει πάει ποτέ κανένας..." τόνισε.
 
Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας υποστήριξε ότι "ο τουρισμός στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου είχε και φέτος εκτίναξη. Είναι τα ποσοστά εντυπωσιακά κι αυτό είναι ένα στοιχείο που και η Αυτοδιοίκηση πρέπει να το λάβει υπόψη της και θα έλεγα χωρίς καμία ωραιοποίηση. Μην διεκτραγωδούμε υπερβολικά την κατάσταση στα νησιά μας..." δήλωσε ο κ. Μπαλάφας.
 
Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com