AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

24 Ιουλ 2018

Το ΚΚΕ Σάμου και η Λαϊκή Συσπείρωση για το προσφυγικό

 
Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης παραχώρησαν τη Δευτέρα οι περιφερειακοί, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης, με αντικείμενο "το μεγάλο θέμα του διπλού εγκλωβισμού των προσφύγων και μεταναστών στα νησιά και στη χώρα μας".
 
Κατηγορηματική ήταν η θέση τους να μη γίνει νέο hot spot στο νησί, αλλά να καταργηθεί το υπάρχον και οι πρόσφυγες να μεταφέρονται σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Από τους ομιλητές σημειώθηκε ότι "όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις και παρατάξεις δεν λένε «όχι» σε νέο hot spot, αντίθετα έχουν μπει σε διάλογο με την κυβέρνηση για το πού θα γίνει".
 
Τονίστηκε, επίσης, ότι "ο λαός του νησιού πρέπει να δει τους πραγματικούς ενόχους που προκαλούν την προσφυγιά, να στοχεύσει σωστά στον αγώνα του ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τις κυβερνήσεις του και να απομονώσει όσους βρήκαν ευκαιρία να δηλητηριάσουν την κοινωνία με τον ρατσισμό, τον εθνικισμό και την ξενοφοβία".
 
Συνοπτικά, οι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης όπως διατυπώθηκαν ση συνέντευξη Τύπου είναι:
"Κανένα νέο ΚΥΤ ή κλειστή φυλακή για παραβατικούς σε οποιοδήποτε σημείο του νησιού. Τα νησιά και η Σάμος με την ιδιαιτερότητα των περιορισμένων γεωγραφικών χώρων δεν μπορούν να σηκώνουν την τεράστια επιβάρυνση με επιπτώσεις σε όλου ς τους τομείς της καθημερινής ζωής. Κανένα hot spot στα νησιά.

Άμεσος απεγκλωβισμός όλων των προσφύγων από τα νησιά και την Ελλάδα, με προορισμό τις χώρες που επιθυμούν. Μόνο το 0,4% δηλώνουν ότι θέλουν να παραμείνουν στην Ελλάδα. Κατάργηση των hot spot.
Ολιγοήμερη φιλοξενία σε ανοιχτά κέντρα σε όσους έρχονται εδώ, καταγραφή και προώθησή τους σε ΚΥΤ στην ηπειρωτική Ελλάδα.
 
Η αποσυμφόρηση που προτείνουν οι 5 δήμαρχοι δεν είναι το ίδιο με τον απεγκλωβισμό και την κατάργηση των ΚΥΤ στα νησιά που διεκδικούμε εμείς. Η αποσυμφόρηση δεν αμφισβητεί τη λειτουργία hot spot, τη θεωρεί δεδομένη και έχει μερικώς γίνει επανειλημμένα, χωρίς μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα, γιατί εγκλωβίζονται οι καινούριοι που έρχονται.
 
Αποζημιώσεις όλων όσοι αποδεδειγμένα έχουν πάθει ζημιές από την υπερσυγκέντρωση προσφύγων και μεταναστών στον συγκεκριμένο χώρο και ευρύτερα στην περιοχή της πόλης".
 
Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν ο περιφερειακός σύμβουλος Αντώνης Δράκος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Τζίχας και Θεανώ Σαρρηγεωργίου και οι τοπικοί σύμβουλοι Μανώλης Ζαρμπάνης, Παύλος Παπανικολάου, Κώστας Παπαδόπουλος, Πέτρος Σοφιανός, Σοφία Παπανικολάου, Νίκος Φτυνογιάννης. Επίσης, αντιπροσωπεία της Τ.Ε. Σάμου του ΚΚΕ με επικεφαλής τη γραμματέα της, Δήμητρα Παντάπαση.
 
Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com