AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

7 Φεβ 2019

Μ. Βαρβιτσιώτης: "Στο κενό οι δεσμεύσεις Βίτσα, η Σάμος βουλιάζει!"


Τις σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις των κατοίκων της Σάμου και την επιστολή που απέστειλε χθες ο δήμαρχος του νησιού, Μιχάλης Αγγελόπουλος, προς τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, διαμαρτυρόμενος για την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί, λόγω του προσφυγικού, σχολίασε ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Όπως σημειώνει, "η Σάμος σήμερα βουλιάζει. Βουλιάζει, επειδή περισσότεροι από 4.200 πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες συνεχίζουν να διαμένουν σε υποδομές χωρητικότητας 700 περίπου θέσεων!

Βουλιάζει επειδή άλλοι περίπου 1.000 συνεχίζουν να στοιβάζονται άναρχα σε αυτοσχέδιους χώρους διαμονής, πέριξ του κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Για μια ακόμη φορά, οι επίσημες δεσμεύσεις που έδινε τον Δεκέμβριο ο κ. Βίτσας στους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας για άμεση αποσυμφόρηση του νησιού τους, πέφτουν στο κενό.

Για πολλοστή φορά, η ανικανότητα τόσο του ιδίου, όσο και της κυβέρνησής του συνολικά, να διαχειριστούν το προσφυγικό, αποτυπώνονται με τον πιο ηχηρό τρόπο".

Κατά τον κ. Βαρβιτσιώτη, "αποδεικνύεται στην πράξη αυτό που επισημάναμε και χθες στη Βουλή: Η επικινδυνότητα της διατήρησης του χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου που φιλοξενούν hot spots μόνο για όσο διάστημα υπάρχει υπερπληθυσμός σε αυτά.

Η συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς για τον ΦΠΑ των νησιωτών μας σημαίνει ένα και μόνο πράγμα: Φέρτε Παράνομους Αλλοδαπούς" υποστηρίζει ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com