AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

7 Φεβ 2019

Η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ για την πανσαμιακή απεργία

Φωτογραφία από τη σημερινή πορεία στην παραλιακή της πόλης της Σάμου.
Πηγή: Σελίδα του Εμπορικού Συλλόγου Σάμου στο facebook

Μήνυμα για την μεγάλη απεργία, συγκέντρωση και πορεία στην πόλη της Σάμου με θέμα το προσφυγικό-μεταναστευτικό και τα προβλήματα της Υγείας στο νησί εξέδωσε η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα η επιτροπή του ΚΚΕ στο νησί "χαιρετίζει τις χιλιάδες λαού του νησιού μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των εργατικών σωματείων και των φορέων και συμμετείχαν στην πανσαμιακή απεργία την Πέμπτη 7 Φλεβάρη με αιτήματα: να κλείσει το hotspot, να μη δημιουργηθεί κανέναν νέο, να απεγκλωβιστούν πρόσφυγες και μετανάστες από το νησί και τη χώρα καθώς και να καλυφθούν οι μεγάλες ελλείψεις του νοσοκομείου και των δομών υγείας.

Η κυβέρνηση, η ΕΕ και οι άλλες δυνάμεις που συμφωνούν με την πολιτική εγκλωβισμού των προσφύγων και μεταναστών στα νησιά πρέπει να σταματήσουν να κωφεύουν στη διεκδίκηση των νησιωτών. Η μεγάλη λαϊκή συμμετοχή με τα αιτήματα αλληλεγγύης έδωσε αποστομωτική απάντηση σε όσους επιχείρησαν για λογαριασμό της κυβέρνησης να συκοφαντήσουν αυτή την κινητοποίηση. Η μαζική λαϊκή κινητοποίηση απέδειξε ότι μπορεί να απομονώνει τις ρατσιστικές ακροδεξιές και φασιστικές ομάδες.

Η κυβέρνηση έχει ευθύνη που, με αποκλεισμό από αστυνομικές δυνάμεις του hotspot, εμπόδισε και τη μαζική συμμετοχή προσφύγων και μεταναστών σε αυτή τη μεγάλη κινητοποίηση γιατί δεν ήθελε να φανεί ότι η πλειοψηφία του λαού του νησιού και οι πρόσφυγες μετανάστες έχουν το ίδιο αίτημα: του απεγκλωβισμού, ενάντια στην πολιτική της δικής της και της ΕΕ".

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com