AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

7 Φεβ 2019

ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Οι Σαμιώτες στους δρόμους για το προσφυγικό!

Φωτογραφία του Μανώλη Marg

Και νέα βίντεο και φωτογραφίες αποτυπώνουν το δυναμικό "παρών" των κατοίκων της Σάμου στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση και το συλλαλητήριο για το μεταναστευτικό-προσφυγικό.

Όπως αναφέρει το ert.gr, "στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Θεμιστοκλή Σοφούλη, Σαμιώτες που συμμετείχαν από κάθε γωνιά του νησιού διαμαρτυρήθηκαν για το έγκλημα που συντελείται εις βάρος, αρχικά των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών, και  φυσικά σε βάρος του Σαμιακού λαού.

Το σύνολο των ομιλιών από τους εκπροσώπους των φορέων επικεντρώθηκε στη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο hot-spot της Σάμου αλλά και στις συνέπειες που προκαλεί η μεταναστευτική κρίση στο νησί. Πρώτος πήρε το λόγο ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου Γιώργος Κυριαζής και στην συνέχεια στο βήμα ανέβηκαν ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γιώργος Κολλάρος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Μαζικής Εστίασης και Ψυχαγωγίας, Μιχάλης Μητσός, ο πρ. του Εμπορικού Συλλόγου Καρλοβάσου Τριαντάφυλλος Καββάδας, ο πρ. του Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ Σάμου Σταμάτης Φιλιππής, η πρ. του Εργατικού Κέντρου, Βάσω Βρυνιώτη, ο πρ. του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων, Νίκος Στεφανής, ο πρ. του Δημοτικού Συμβουλίου, Κώστας Αμυρσώνης, και ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης Σάμου πατήρ Γεώργιος Αρχοντούλης.

Κυρίαρχα συνθήματα  ήταν να κλείσει το hotspot, να απεγκλωβιστούν πρόσφυγες και μετανάστες από το νησί και να μεταφερθούν στην ενδοχώρα και τέλος να σταματήσει η υποβάθμιση στην υγεία.

Αμέσως μετά την συγκέντρωση και αφού εγκρίθηκε ομόφωνα το ψήφισμα των φορέων που συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση, πραγματοποιήθηκε πορεία από τους συγκεντρωμένους προς το Νοσοκομείο και επίδοση του ψηφίσματος που αφορά τις ελλείψεις του νοσηλευτικού iδρύματος στο διοικητή του, Λάζαρο Θεόφιλο".

Ενδεικτικά της ατμόσφαιρας που επικράτησε το πρωί της Πέμπτης στην πόλη της Σάμου είναι το παρακάτω βίντεο και οι φωτογραφίες της σελίδας "Kokkari TV Video News" στο facebook, όπως και οι φωτογραφίες του Μανώλη Marg!



Φωτογραφίες του Μανώλη Marg:









 




 
 



Φωτογραφίες της σελίδας "Kokkari TV Video News" στο facebook:





















Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com