AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

26 Ιουν 2014

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η εκδρομή της "Ανατροπής" στους Κουμαραδαίους!

 

Την Τετάρτη 25 Ιουνίου τα μέλη και οι φίλοι του δημοτικού συνδυασμού "Ανατροπή" περιηγήθηκαν στο χωριό Κουμαραδαίοι της Σάμου.

Εκεί τους υποδέχτηκαν τοπικοί φορείς και μέλη του Εκκλησιαστικού, Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού Συλλόγου του χωριού.

Οι Κουμαραδαίοι, αν και μικρό χωριό με περίπου 90 άτομα μόνιμους κατοίκους, έχει αναπτυχθεί με τις μικρές βιοτεχνίες που έχει. Υπάρχουν 2 ταβέρνες, 3 εργαστήρια με πήλινα, 1 με αρωματικά φυτά και βότανα, 1 εργαστήριο με γλυκά και μαρμελάδες, 1 μαγαζί με υφαντά και 1 εργαστήριο τυποποίησης ελαιολάδου.

Με την ιδιαίτερη συζήτηση που έγινε με την νεοεκλεγείσα πρόεδρο, Θεολογία Κληρονόμου, και μέλη του Συλλόγου, διαπιστώθηκε ότι τον τελευταίο καιρό ο αγροτικός γιατρός έχει μειώσει τις ώρες που βρίσκεται στο χωριό, και ότι η βοήθεια στο σπίτι πρέπει να ενισχυθεί, όσο περισσότερο γίνεται, γιατί προσφέρει έργο.

Επίσης, συζητήθηκαν οι τρόποι ανάδειξης των Κουμαραδαίων. Υπάρχουν διάφορα μονοπάτια που μπορούν να αναδειχτούν. Μπορεί να αξιοποιηθεί η παλιά βρύση με τα πλυσταριά, που βρίσκεται κάτω από την πλατεία. Επιπλέον το σχολείο ως πολιτιστικό κέντρο, και το πάρκο, το οποίο είναι ένα πανέμορφο μέρος με διάφορα δέντρα, παιδική χαρά και έχει ένα αμφιθέατρο για εκδηλώσεις.

Η βραδιά έκλεισε από τους τοπικούς φορείς, κερνώντας όσους παραβρέθηκαν σε αυτήν την περιήγηση και την συζήτηση, με τοπικά και παραδοσιακά προϊόντα.
 
Δείτε φωτογραφίες από τη χθεσινή εκδρομή της "Ανατροπής":