AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

18 Ιουν 2014

Στα Γενικά Αρχεία Σάμου το αρχείο του Κώστα Καλατζή



Την οικογένεια του αείμνηστου λογοτέχνη Κώστα Καλατζή ευχαριστούν θερμά τα Γενικά Αρχεία του Κράτους - Αρχεία Νομού Σάμου, για τη δωρεά του προσωπικού του αρχείου. Τμήμα του θα παρουσιαστεί τέλος του μήνα σε έκθεση που θα διοργανωθεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Καλατζής συμμετείχε ενεργά στις δραστηριότητες του Αρχείου (συνέδρια, ημερίδες, συνεντεύξεις κλπ).

Ήταν καταξιωμένος λογοτέχνης πανελληνίως και έχει τιμηθεί με το βραβείο Κώστα και Ελένης Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών για το μυθιστόρημά του "Η Ασημόπετρα" και με το κρατικό βραβείο για τη συλλογή διηγημάτων "Το Ταμπάκικο".

Το πλούσιο αρχείο του, το 70ο στη σειρά των ιδιωτικών αρχείων που πλουτίζουν τα Γενικά Αρχεία Κράτους στη Σάμο δίπλα σε ανάλογα αρχεία του 17ου, 18ου, 19ου και 20ού αιώνα, αποτελείται από την προσωπική του αλληλογραφία και άλλα έγγραφα, βιβλία και αντικείμενα.

Αποτελεί σπουδαία πηγή ιστορίας, καθώς μέσα από αυτό φωτίζονται οι προσωπικές διαδρομές ενός μεγάλου λογοτέχνη, οι αλληλεπιδράσεις στη ζωή και το έργο του, αλλά και η εποχή στην οποία έζησε.

Μέρος του αρχείου θα παρουσιαστεί στην έκθεση που θα διοργανωθεί στις 28 Ιουνίου στο κτήριο των Γενικών Αρχείων, στο πλαίσιο λογοτεχνικής βραδιάς με θέμα το έργο του Κώστα Καλατζή, σε συνεργασία με το περιοδικό "Απόπλους".

Υπενθυμίζεται ότι στις 28 Ιουνίου θα διοργανωθεί φιλολογική βραδιά στη μνήμη του συγγραφέα.