AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

16 Ιουν 2014

Η πρόληψη των δασικών πυρκαγιών αντικείμενο ημερίδας στη Σάμο


Hμερίδα για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών διοργανώνεται την Τρίτη 17 Ιουνίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Σάμου.

Ειδικότερα, την υλοποιούν, από τις 9.30 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι, η Διεύθυνση Δασών Νομού Σάμου, σε συνεργασία με την τοπική Πυροσβεστική Υπηρεσία και τον Δήμο, με την επιστημονική υποστήριξη του Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων και Τεχνολογίας Δασικών Προϊόντων-του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού "Δήμητρα", στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου από το Πράσινο Ταμείο του Υ.ΠΕ.Κ.Α. έργου με τίτλο "Συμβολή στην πρόληψη των δασικών πυρκαγιών κατά τα έτη 2012-2014 με τη μεθοδολογία INCA".

Η ημερίδα έχει ως στόχο την προώθηση της καλύτερης συνεργασίας όλων των συναρμόδιων για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών φορέων, με αξιοποίηση των σύγχρονων γνώσεων, αλλά και βάσει της μεθοδολογίας που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο ευρωπαϊκού ερευνητικού έργου με τον τίτλο INCA.

Οι διοργανωτές προσκαλούν όλους τους ενδιαφερόμενους, φορείς, εθελοντές και ιδιώτες, να συμμετάσχουν και να συμβάλουν ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή πρόληψη της εκδήλωσης πυρκαγιών και η αποφυγή καταστροφών κατά την αντιπυρική περίοδο.