AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

26 Ιουν 2014

Διεθνής Συνάντηση Πληροφορικής στη Σάμο από 30/6 έως 2/7


Περισσότεροι από 80 υψηλού επιπέδου ειδικοί της πληροφορικής και της διακυβέρνησης από 20 χώρες θα συμμετάσχουν στη διεθνή συνάντηση κορυφής "Samos Summit" με θέμα "Διακυβέρνηση και Πληροφορική" από τις 30 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου στο Ξενοδοχείο Doryssa στη Σάμο.

Η συνάντηση τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου / Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων, με την υποστήριξη των διεθνών ερευνητικών έργων SHARE-PSI 2.0 (ανοικτά δεδομένα), EU-COMMUNITY (ηλεκτρονική διαβούλευση πολιτικής, με ταυτοποίηση των χρηστών), NOMAD (δυναμική δημιουργία πολιτικής από την κοινωνία) και ENGAGE (χρήση δημόσιων δεδομένων από επιστημονικές κοινότητες).

Στη συνάντηση κορυφής θα παρουσιαστούν οι νέες δράσεις και κατευθύνσεις για την πληροφορική και τις τεχνολογίες διαδικτύου, στο πλαίσιο της Ψηφιακής Ατζέντας 2020 και του νέου Προγράμματος - Πλαισίου για την έρευνα και ανάπτυξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση HORIZON 2020. Περισσότερα από 15 διεθνή ερευνητικά έργα θα παρουσιάσουν τις προτάσεις τους για νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες και εργαλεία χάραξης πολιτικής, συμμετοχής των πολιτών στη λήψη αποφάσεων, ανοικτής διακυβέρνησης, καθώς και αποτελεσματικής διαχείρισης ανοιχτών δεδομένων μέσω πρωτοβουλιών σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, μεταξύ των οποίων τα CONSENSUS, e-POLICY, e-GOVPOLINET, GEN6, PERIKLIS και POLICY COMPASS.

Στις εργασίες της συνάντησης κορυφής θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Ευρωπαϊκών Οργανισμών, Πανεπιστημίων και Ερευνητικών Έργων, καθώς και στελέχη διεθνών εταιρειών και οργανισμών πληροφορικής, ανάμεσα στις οποίες οι W3C, PWC, Google, IBM, Microsoft, Yahoo, Intrasoft International, Athens Technology Center. Το συνέδριο θα ανοίξει με ομιλία της για το σχεδιασμό της ανοικτής και συμμετοχικής διακυβέρνησης στη Ελλάδα η Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης , κα. Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Η συμμετοχή της νέας γενιάς επιστημόνων στη διεθνή συνάντηση κορυφής πραγματοποιείται μέσα από τη διοργάνωση του 2ου Θερινού Σχολείου στην Ανοιχτή και Συνεργατική Διακυβέρνηση "Open and Collaborative Governance", στο οποίο συμμετέχουν ερευνητές και φοιτητές από όλο τον κόσμο με ενδιαφέρον στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, παρέχοντάς τους την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με διεθνούς φήμης ακαδημαϊκούς, ερευνητές και επιχειρηματίες. Το θερινό σχολείο διοργανώνεται από το Τμήμα Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Delft Ολλανδίας, και του Ερευνητικού Ινστιτούτου Mario Boela του Τορίνο.

Ο Γιάννης Χαραλαμπίδης, Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Επικοινωνιών με έδρα το Καρλόβασι, και πρόεδρος του συνεδρίου, δήλωσε για τη συνάντηση κορυφής: «Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι που για πέμπτη συνεχή χρονιά η Σάμος θα είναι για μερικές ημέρες στο επίκεντρο των εξελίξεων για την ψηφιακή καινοτομία, τη συμμετοχική διακυβέρνηση, τα ανοιχτά δεδομένα, τη διαλειτουργικότητα και τις νέες υπηρεσίες του διαδικτύου, διεθνώς. Στα πλαίσια του Samos Summit, γίνονται σημαντικές ανακοινώσεις και τοποθετήσεις από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις και τα σπουδαιότερα ερευνητικά κέντρα πληροφορικής. Η συμβολή των Ελλήνων επιστημόνων, ερευνητών και επιχειρήσεων πιστεύουμε ότι θα είναι και σε αυτόν τον τομέα ουσιαστική αλλά και ανταποδοτική για την κοινωνία, προς μία ανοικτή και αποτελεσματική διακυβέρνηση.»

Περισσότερα για τη συνάντηση κορυφής, η οποία θα μεταδίδεται και "ζωντανά" μέσω διαδικτύου, στο http://www.samos-summit.org

Περισσότερες πληροφορίες για το Θερινό σχολείο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στο: https://egov2014.pns.aegean.gr/