AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

20 Ιουν 2014

Ξενοδοχειακές επενδύσεις στη Σάμο σχεδιάζει ο όμιλος TUI


H Σάμος, μαζί με την Κάρπαθο, την Θάσο και τα Χανιά μπαίνουν στην ατζέντα του ομίλου TUI για επενδύσεις στον ξενοδοχειακό κλάδο το 2015. 

Όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής των Διεθνών Σχέσεων της TUI, του μεγαλύτερου tour operator παγκοσμίως, Thomas Ellerbeck, μιλώντας σε δείπνο που παρέθεσε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, ο όμιλος επιθυμεί να επεκταθεί ακόμη περισσότερο στην Ελλάδα και βρίσκεται ήδη σε αναζήτηση των κατάλληλων ξενοδοχείων και οικοπέδων, καθώς και στην ανεύρεση των μελλοντικών του συνεργατών.

"Οι οιωνοί είναι καλοί. Πιστεύω ότι η Ελλάδα πηγαίνει προς τα εμπρός. Θέλουμε να αναπτυχθούμε και να επενδύσουμε εδώ", ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής των Διεθνών Σχέσεων της TUI, δίνοντας το στίγμα των μελλοντικών επενδυτικών σχεδίων του γερμανικού ταξιδιωτικού κολοσσού. "Τόσο τα Robinson Club, όσο και τα ξενοδοχεία της TUI σχεδιάζουν περαιτέρω επενδύσεις και ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν και να αξιοποιήσουν νέους προορισμούς. Αυτό κάνει την Ελλάδα ακόμα πιο ελκυστική για τους πελάτες μας και ενισχύει την τουριστική βιομηχανία της χώρας", ανέφερε ο Thomas Ellerbeck, επισημαίνοντας παράλληλα τη σημασία των επενδύσεων στα μικρά αεροδρόμια της χώρας, αλλά και της εκπαίδευσης των εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο.

Ο όμιλος είχε δείξει από πέρσι έντονο ενδιαφέρον για ξενοδοχειακές επενδύσεις στην Ελλάδα, πραγματοποιώντας επαφές με ξενοδόχους στη Ρόδο, την Κρήτη αλλά και την Πελοπόννησο. Η TUI, όπως λέει το ρεπορτάζ, δεν σκοπεύει να επενδύσει μόνο σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, αντιθέτως έχει βάλει στόχο να αναδείξει νέους. Η επιλογή της Θάσου και της Σάμου επιβεβαιώνουν τον παραπάνω σχεδιασμό.

Η επενδυτική "όρεξη" του ομίλου δεν ήρθε τυχαία. Η ραγδαία αύξηση των αφίξεων, αλλά και η δυναμική που αναμένεται να σημειώσει ο τουριστικός κλάδος τα επόμενα χρόνια δεν άφησαν αδιάφορη την TUI. Είναι μάλιστα ενδεικτικό πως ο γερμανικός όμιλος καταγράφει φέτος 10% άνοδο  των ταξιδιωτικών πακέτων που κλείνονται για Ελλάδα και αναμένεται να διακινήσει περισσότερους από 2 εκατ. τουρίστες στα ελληνικά ξενοδοχεία. Τα ποσοστά αύξησης από τη γερμανική αγορά είναι διψήφια, ενώ άνοδο εμφανίζουν οι αγορές της Αγγλίας, του Βελγίου, της Αυστρίας, της Ολλανδίας και των Σκανδιναβικών χωρών.

Πηγή: capital.gr

Υπενθυμίζεται ότι το 2013 η Σάμος προκάλεσε τη θετικότερη γενική εντύπωση διακοπών ανάμεσα σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς της Μεσογείου, σύμφωνα με τους τουρίστες που ταξίδεψαν με την TUI.