AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

5 Φεβ 2019

ΒΙΝΤΕΟ: Η "μαγεία" των καιρικών φαινομένων στη Σάμο!


Συνεχίζει να παράγει εντυπωσιακά βίντεο με καιρικά φαινόμενα από τη Σάμο ο Μανώλης Θράβαλος!

Το τελευταίο του βίντεο λήφθηκε από το βουνό Καρβούνης κατά τις ημέρες των πρόσφατων καταιγίδων που χτύπησαν το νησί.

Όπως αναφέρει για το βίντεό του ο Μανώλης Θράβαλος, "στο τέλος της περασμένης εβδομάδας βρέθηκα στα ψηλά του όρους Καρβούνη για να καταγράψω μερικές λήψεις από την κακοκαιρία που μας επηρέαζε. 

Με το μέτωπο να μας έχει προσπεράσει από το μεσημέρι και χωρίς ίχνος καταιγίδων στα δυτικά, περίμενα υπομονετικά στο βουνό έως αργά το απόγευμα για το πιθανό ξέσπασμα καταιγίδων που θα έδινε το κέντρο του χαμηλού καθώς στροβιλιζόταν προς το νησί. 

Αν και οι αναπτύξεις των νεφών κάτω από το φως του απογευματινού ήλιου προσέφεραν καλές ευκαιρίες για timelapse, ήταν η φράση του Αμερικανού φιλοσόφου Ralph Waldo Emerson "Ακολούθησε το ρυθμό της Φύσης. Το μυστικό της είναι η υπομονή!", που με έκανε να παραμείνω στο βουνό καθώς έπεφτε η νύχτα.

Με τις πρώτες αστραπές να φωτίζουν τα δυτικά μία ώρα περίπου μετά τη δύση του ήλιου, ήξερα ότι θα ήταν από τις φορές που θα άξιζε η υπομονή που είχα κάνει. 

Σε ελάχιστη ώρα οι συνθήκες είχαν ωριμάσει και έδωσαν γενικευμένο ξέσπασμα καταιγίδων σε όλη την περιοχή από τα βόρεια Δωδεκάνησα έως και τη Μυτιλήνη. 

Μερικές από αυτές πέρασαν ανατολικά της Σάμου, δίνοντάς μου την ευκαιρία να καταγράψω σε timelapse την πόλη μου, το Βαθύ της Σάμου, καθώς η καταιγίδα σφυροκοπεί τις απέναντι μικρασιατικές ακτές.

Μουσική επένδυση του βίντεο: 'World of Magic', του Scott Buckley"

Απολαύστε το παρακάτω βίντεο σε ανάλυση έως και Full HD!

Important note for Google Translate users: 
To watch the video please return to the untranslated version of this post

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com