AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

13 Φεβ 2019

Γλυκό του... έρωτα με Samos Nectar!


Ένα γλυκό που ταιριάζει με το λιαστό Samos Nectar, το ιστορικότερο κρασί του Ε.Ο.Σ Σάμου, προτείνει η σεφ Μαρία Εκμεκτσίογλου ενόψει της αυριανής ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου!

Πρόκειται για μια σούπα σοκολάτας, την οποία "μπορείτε να φτιάξετε στον αγαπημένο ή την αγαπημένη σας και να τη συνδυάσετε άψογα με το λιαστό Samos Nectar, για να απογειωθεί η βραδιά"!

Δείτε πώς θα φτιάξετε αυτή τη σούπα σοκολάτας:

Υλικά για 2 άτομα

  • 500 γραμμ. κουβερτούρα
  • 200 γραμμ. φρέσκο γάλα
  • 200 ml φρέσκια κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. πετιμέζι ή μέλι
  • 1 βανίλια σκόνη ή τους σπόρους από 1 στικ βανίλιας
  • ½ κ. γλ. κόκκινο καυτερό πιπέρι σε σκόνη

Για τη διακόσμηση

  • Σαντιγί

Για τα καραμελωμένα φουντούκια

  • 200 γραμμ. φουντούκια
  • 200 γραμμ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 3 κ.σ. νερό

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε τα καραμελωμένα φουντούκια. Στις 3 κ.σ. νερό ρίχνουμε τη ζάχαρη και την αφήνουμε να λιώσει σε χαμηλή φωτιά.
  2. Προσθέτουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει η ζάχαρη να καραμελώνει.
  3. Πριν μαυρίσει, αδειάζουμε τα φουντούκια πάνω σε μαρμάρινη επιφάνεια. Μόλις κρυώσουν, τα σπάμε με ένα πλάστη.
  4. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σούπα σοκολάτας. Σε ένα μεγάλο κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά το γάλα και την κρέμα γάλακτος, χωρίς να τα βράσουμε.
  5. Προσθέτουμε τη σοκολάτα. Ρίχνουμε το πετιμέζι ή το μέλι, τη βανίλια (το στικ θα βγάλει περισσότερο άρωμα από τη σκόνη) και το πιπέρι.
  6. Προσθέτουμε τα καραμελωμένα και σπασμένα φουντούκια. Τα ανακατεύουμε καλά καλά να ομογενοποιηθούν. Σερβίρουμε σε μπολ με μια τεράστια μπάλα σαντιγί.
Πηγή: Newsbeast.gr

To Samos Nectar


Το Samos Nectar είναι ένα από τα καλύτερα κρασιά στον κόσμο από υπερώριμο, λιαστό σταφύλι που παλαιώνεται 6 χρόνια σε δρύινα βαρέλια.

Το χρώμα του είναι βαθύ κεχριμπαρένιο, με όμορφες πορτοκαλί ανταύγειες. Στη μύτη επικρατούν αρώματα σταφίδας, αποξηραμένων φρούτων, μελιού και ξηρών καρπών. Καλή οξύτητα, μεγάλη επίγευση με νότες καπνού. Ελίσσεται μεταξύ των αρωμάτων σταφίδας, δαμάσκηνων και καβουρντισμένης κανέλλας, ενώ στη γεύση παρουσιάζονται στοιχεία  καραμέλας βουτύρου, σταφίδας, καρυδιού, ώριμου πορτοκαλιού, ακόμα και γαρύφαλλου, μπλεγμένα με τη γλυκύτητα και «ντυμένα» με εκπληκτική μεταλλικότητα που δίνει μία εντελώς νέα διάσταση στα γλυκά λιαστά κρασιά.

Στο στόμα επιφυλάσσει μια αναπάντεχη φρεσκάδα, που μπορεί να του εξασφαλίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο τραπέζι. Στην κατάλληλη θερμοκρασία (12-14 C), το Samos Nectar παίρνει τον έλεγχο του ουρανίσκου και τον στέλνει σε ένα ταξίδι μεταξύ έντονων αρωμάτων αλλά και μεστής και ώριμης γλυκύτητας.

Συνθέτει ένα αρμονικό και ισχυρό σύνολο που μπορεί άνετα να συνοδεύσει πληθωρικά γλυκόξινα φαγητά (π.χ. αγριογούρουνο με κυδώνι, πάπια με πορτοκάλι κ.ά.), «δυνατά» γλυκά όπως ο μπακλαβάς και η καρυδόπιτα, επιδόρπια σοκολάτας και καραμέλας ή με καβουρντισμένους ξηρούς καρπούς. Ακόμη συνδυάζεται με  έντονα τυριά όπως stilton (μπλε και λευκό),  ωριμασμένες κεφαλογραβιέρες και διάφορα καπνιστά τυριά.



Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com