AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

7 Μαρ 2019

Τι είπαν Γαβρόγλου-Βίτσας για τους γονείς μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος

 
Τις αντιδράσεις των γονέων των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος που δεν επέτρεψαν στα παιδιά τους να πάνε στο σχολείο καθώς στις τάξεις έχουν ενταχθεί και προσφυγόπουλα, σχολίασαν επικριτικά την Τετάρτη κυβερνητικά στελέχη.
 
Πιο αναλυτικά, μιλώντας στον "Real fm" και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου απάντησε ως εξής:
 
"Πρόκειται για απαράδεκτες αντιλήψεις. Δεν υπάρχουν ούτε αστερίσκοι ούτε υποσημειώσεις για τη λέξη ‘απαράδεκτες’.
 
Οι γονείς αυτοί κάνουν μεγάλο κακό στα ίδια τα παιδιά τους γιατί τους δίνουν το μάθημα - οι ίδιοι οι γονείς, αν είναι δυνατόν - ότι αν είσαι διαφορετικός δεν είσαι ίσος.
 
Εμείς λέμε ότι είμαστε όλοι ίσοι και διαφορετικοί και αυτή η αρχή είναι θεμέλιο της Δημοκρατίας μας.
 
Αυτό είναι δύσκολο για τα παιδιά, γιατί τα παιδιά είναι σκληρά, κοροϊδεύουν το ένα το άλλο.
 
Κεντρικό σημείο της εκπαιδευτικής λογικής και της λογικής της Δημοκρατίας είναι να πείσουμε τα παιδιά και την κοινωνία ότι το διαφορετικό είναι ίσο.
 
Εδώ έχουμε έναν σύλλογο γονέων ο οποίος είναι πέραν των κόκκινων γραμμών.

Τους καλούμε να ξανασκεφτούν αυτά τα πράγματα και αν πιστεύουν οι ίδιοι σε τέτοιες δηλητηριώδεις αρχές, τουλάχιστον να κάνουν μια προσπάθεια να μην τις μεταφέρουν στα παιδιά τους".
 
Με τη σειρά του, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, σημείωσε, μέσω του Alpha 98,9 (Δήμος Βερύκιος-Σπύρος Λάμπρου) ότι στη Σάμο "αντιμετωπίζουμε και κάποιες ξενοφοβικές αντιλήψεις, όπως είναι η γνωστή υπόθεση με τα παιδάκια που πρέπει να πάνε στο σχολείο. Εγώ αυτό που μπορώ να πω είναι κάτι που διάβασα: στο σχολείο δεν πηγαίνουν ξένοι ή Έλληνες, αλλά πηγαίνουν παιδιά. Αυτό πρέπει να το σεβαστούμε όλοι" είπε.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com