AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

9 Αυγ 2014

Προβολή της ταινίας "Ο 13ος" την Κυριακή 10 Αυγούστου στον Μαραθόκαμπο


Την προβολή της ελληνικής ταινίας "Ο 13ος" διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαραθοκάμπου την Κυριακή 10  Αυγούστου στην πλατεία της Λούγκας στον Μαραθόκαμπο της Σάμου.

Οι περισσότερες σκηνές της ταινίας γυρίστηκαν στην πλατεία όπου θα γίνει η προβολή.

Η προβολή αρχίζει στις 8 το βράδυ.

"Ελάτε όλοι να ξαναζωντανέψουμε την Πλατεία και να ξαναδούμε όλους τους παλιούς και αγαπημένους ανθρώπους του χωριού που έπαιζαν στην ταινία και που δεν υπάρχουν πια!", προσκαλούν τον κόσμο οι άνθρωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαραθοκάμπου.

Λίγα λόγια για την ταινία "Ο 13ος"

Η ταινία τιμήθηκε με βραβείο σεναρίου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Γυρίστηκε το 1967 με σκηνοθέτη τον Ντίμη Δαδήρα και πρωταγωνιστές τον Γιάννη Βόγλη και την Έλενα Ναθαναήλ.

Έχει διάρκεια 96'.

Η υπόθεση της ταινίας:

Η Μαρία επιστρέφει στο νησί της, τη στιγμή που οι κάτοικοι ετοιμάζονται να τιμήσουν τη μνήμη ενός ήρωα της Αντίστασης κατά των Γερμανών, του Δημήτρη Μπούμα, με τον οποίο ήταν ερωτευμένη. Η κοπέλα διηγείται στον πατέρα του νεκρού ότι το σαμποτάζ δεν το έκανε όπως όλοι νομίζουν ο γιος του, που είχε έρθει για τον συγκεκριμένο λόγο από τη Μέση Ανατολή, αλλά ένας τσοπάνος, ο Λουκάς. Ο πατέρας του ήρωα ήταν ο 13ος άνδρας που θα εκτελούσαν οι Γερμανοί, ως αντίποινα για την ανατίναξη της αποθήκης πυρομαχικών, αλλά γλίτωσε κατορθώνοντας να δραπετεύσει από το καμιόνι που τους μετέφερε στον τόπο της εκτέλεσης. Στη θέση του εκτέλεσαν τον Λουκά. Τώρα, ο διασωθείς και πατέρας του ήρωα πρέπει να φροντίσει για την αποκατάσταση της μνήμης του νεκρού Λουκά.