AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

28 Φεβ 2013

Η συνέντευξη τύπου του Γιώργου Σταθάκη στη Σάμο


Το διακύβευμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α είναι να βγει ο ελληνικός λαός από την φτωχοποίηση, δήλωσε κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στα Μ.Μ.Ε της Σάμου ο Γιώργος Σταθάκης βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και μέλος της Κ.Ο του τομέα Ανάπτυξης .

«Στο επίκεντρο της πολιτικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α είναι η προσπάθεια δημιουργίας άμεσα μιας αντιμνημονιακής Κυβέρνησης που θα δημιουργήσει ένα δίχτυ προστασίας κατά της φτώχιας σε συνθήκες κατά τις οποίες η ανεργία, η ανθρωπιστική φτωχοποίηση ενός σημαντικού μέρους των Ελλήνων και η ανθρωπιστική κρίση έχει φτάσει σε ακραία φαινόμενα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τον κατώτατο μισθό και τα χαράτσια τόνισε ότι η θέση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α δεν έχει αλλάξει και παραμένει στο ότι θα επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στα επίπεδα που ήταν πριν τις εκλογές ενώ το χαράτσι της Δ.Ε.Η θα ενσωματωθεί σε ένα ενιαίο φόρο που θα επιβάλλεται σε όσους διαθέτουν μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Όσον αφορά στο φορολογικό πρόγραμμα του κόμματος είπε ότι αυτό θα κατατεθεί ολοκληρωμένα την προσεχή Δευτέρα και θα προωθήσει την αναδιανομή των φορολογικών βαρών υπέρ των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων και σε βάρος των πιο ευκατάστατων που και εν μέσω της κρίσης έχουν φορολογική ασυλία

Αμέσως μετά την συνέντευξη τύπου ο κ. Σταθάκης μίλησε σε ένα πολυπληθές κοινό που παρακολούθησε την ομιλία του με θέμα την ελληνική κρίση και τους τρόπους διεξόδου από αυτή.

Οι προτάσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α είπε ότι αναφέρονται στην προσπάθεια σταθεροποίησης της οικονομίας αλλάζοντας πλήρως την οικονομική πολιτική, με σταθεροποίηση των δημοσίων δαπανών, τον ισοσκελισμό του προϋπολογισμού με αναδιανομή των φορολογικών βαρών και ταυτόχρονα με την δημιουργία μιας αναπτυξιακής ατζέντας η οποία θα κινητοποιήσει εγχώριους επενδυτικούς πόρους προκειμένου μέσα από την κεντρική ιδέα της παραγωγικής ανασυγκρότησης της οικονομίας να διαμορφωθεί το πλαίσιο για την έξοδο από την ύφεση.

Πηγή: Citypaper.gr