AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

20 Φεβ 2013

Συναυλίες του σχήματος Trio Lirico στις 1 και 2/3


Ο σύλλογος μουσικής και πολιτιστικής δημιουργίας "Ηδύλη" διοργανώνει στη Σάμο δύο βραδιές με το σχήμα Trio Lirico .

Πρόκειται για δύο αυτοτελή επεισόδια, σε δύο ξεχωριστές συναυλίες,  με εντελώς διαφορετικό θέμα μεταξύ τους, δοσμένα στο κοινό με τρόπο ευχάριστο και δημιουργικό.


Οι συναυλίες του σχήματος Trio Lirico θα είναι:

1)  “Πρόβα Όπερας”, την Παρασκευή 1/3 στις 20:30 στην Αίθουσα του Δήμου στο Βαθύ.

To Trio Lirico θα ερμηνεύσει άριες και ντουέτα από τις όπερες: Traviata, Trovatore, Attila (G.Verdi), Gianni Schicchi, Tosca(G.Puccini).

2)  “O Eρωτας στα χρόνια της οπερέτας”, το Σάββατο 2/3 στις 20:30 στην Αίθουσα του Δήμου στο Καρλόβασι.


Εμπλουτισμένο με μελωδίες και τραγούδια του μεσοπολέμου και της Ελληνικής οπερέτας, το Trio Lirico δίνει νότα νοσταλγίας και αναπόλησης στιγμών του παρελθόντος.


Τα μέλη του Trio Lirico είναι τα εξής:

Σοπράνο:  Έλλη Αναστασοπούλου

Βαρύτονος:  Νικόλαος Καραγκιαούρης

Πιάνο:  Neville Jason Fahy

Τα κείμενα έγραψε ο Neville Jason Fahy


Το σχήμα Trio Lirico

TRIO LIRICO. Το “Trio Lirico” συστάθηκε τον Ιανουάριο του 2011 από τον πιανίστα Neville Jason Fahy, την σοπράνο Έλλη Αναστασοπούλου και τον βαρύτονο Νικόλαο Καραγκιαούρη. Σκοπός του σχήματος είναι η εξερεύνηση και η ενασχόληση με διάφορα είδη ποιοτικής μουσικής όπως όπερα, οπερέτα, Ναπολιτάνικη κανσονέτα, ρώσικη ρομάντζα, musicals, ελληνικά και ξένα τραγούδια. Το Trio Lirico έχει έντονη παρουσία με πολλές θεματικές παραγωγές όπως: (“Ιταλική και Γαλλική όπερα του 19ου Αιώνα ” Ιδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη , “Πρόβα όπερας” Half Note Jazz Club,  “Ο έρωτας στα χρόνια της οπερέττας” Θέατρο του Ειλισσού-Φεστιβάλ Κύθνου-Μουσείο Λαικών οργάνων στη Πλάκα, “L’ amore appassionato – L’ amore leggiero” Αττικό ωδείο-θέατρο Λιθογραφείο Πατρών, “Youkali” Θέατρο του Ειλισσού, “Παλιά Αθήνα” σύλλογος Ιμβρίων), Ρεσιτάλ: Πολιτιστικό κέντρο Κηφισιάς, Πολύφωνο Κηφισιάς, Φιλανθρωπικά και φιλοζωικά γκαλά(S.G.Lycabetus-campion school), Εγκαίνια εικαστικών και καλλιτεχνικών δρώμενων.




Τα μέλη του σχήματος Trio Lirico

ΕΛΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ. Γεννημένη στην Αθήνα, ξεκίνησε κλασικό τραγούδι στο Ωδείο Athenaeum, με την Αντιγόνη Σγούρδα όπου αποφοίτησε το 2004 με βαθμό άριστα παμψηφεi, Τελειοποίησε τη τεχνική στο λυρικό τραγούδι, παρακολουθώντας σεμινάρια δίπλα σε καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως η Μαρίνα Κρίλοβιτς, Ζανέτ Πηλού, Λούη Μανίκα, Κώστα Πασχάλη,Kurt Equiluz, Elisabeth Vidal και την Cheryl Studer.

Παρακολούθησε το σεμινάριο “Wolfgang Amadeus Mozart” του Opera Studio της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με τον Άρη Χριστοφέλλη και την Ζανέτ Πηλού. Τον Αύγουστο του 2010 παρακολούθησε master class με τον Tom Krause στη θερινή ακαδημία του Πανεπιστημίου Mozarteum του Salzburg και συμμετείχε στις συναυλίες του Πανεπιστημίου.

Ιδιαίτερες διακρίσεις γνώρισε στον 9ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κλασικού Τραγουδιού της ΧΟΝ,(α΄βραβείο),στον 4ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Λυρικών Τραγουδιστών ΣΗΜΟ (3ο βραβείο) Το 2009 εμφανίστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με έργα Rachmaninov σε φιλανθρωπικό Gala που διοργάνωσε η Λέσχη φίλων Jose Carreras.

Τραγουδάει στην Ελλάδα και το εξωτερικό και απο το 2008 είναι μέλος της χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ενώ την καλλιτεχνική περίοδο 2010-2011 εμφανίστηκε στην Εθνική Λυρική Σκηνή με τον ρόλο “Mutter” στο έργο Hänsel und Gretel του Humperdinck. Είναι μέλος του συνόλου “Trio Lirico”.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΓΚΙΑΟΥΡΗΣ. Γεννήθηκε στην Πάτρα. Σπούδασε βιολί και πιάνο στο δημοτικό ωδείο Πατρών. Δίπλωμα Μονωδίας πήρε στο Ωδείο Αθηνών με τη κ.Hara Savino το 2007.

Παρακολούθησε masterclasses τραγουδιού με τους,Κώστα Πασχάλη,τη Birgit Nickl, τον Άρη Χριστοφέλλη,την Δάφνη Ευαγγελάτου, τον Gilles Denizot, Τον G.Cecchele, τον Δημήτρη Καβράκο και μαθήματα υποκριτικής με την Σοφία Κακαρελίδου.

Απέσπασε βραβεία σε διαγωνισμούς τραγουδιού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (2004 – 2006 – 2010)

Εμφανίστηκε στις όπερες των:

G.Verdi-Don Carlos (Frate), W.A.Mozart-Die Zauberflöte (Der Priester-Papageno), J.Strauss-Die Fledermaus (Frank), G.Bizet-Carmen (Escamillo,Morales), C.Orff-Die Kluge (Der König), G.Rossini-La cambiale di matrimonio (Slook), G.F.Händel-Acis and Galatea  (Polypheme), G.Verdi-Traviata (G.Germon), E.Humperdinck-Hänsel und Gretel (Vater), D.Cimarosa-il matrimonio segreto (Conte Robison), Musical-Notre Dame (Clopin), K.Weill-Die sieben Todesünden(Mutter), G.Rossini-Il barbiere di seviglia (D.Bartolo), G.Donizzeti-Elixire d’amore (Belcore), R.Strauss-Salome(1st Soldier)

Καθώς και σε έργα Θρησκευτικής μουσικής όπως: Messiah-G.F.Händel, Messe Solenelle-G.Rossini, Weihnachts oratorium und Mattäus Passion-J.S.Bach, Requiem-G.Faure

Συνεργάστηκέ με την παιδική σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και την Κάρμεν Ρουγγέρη, το Εθνικό θέατρο στη παράσταση “Ερρίκος ο 4ος” σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μαυρίκιου, το μέγαρο μουσικής Αθηνών, Θεσσαλονίκης καθώς και με την Όπερα Θεσσαλονίκης, Oπερα Νέων, Δήμο Λαρισσαίων, Δήμο Πατρών, The Athen’s singers production, Opera dei giovani.

Είναι ερμηνευτής της εθνικής Ρώσικης μουσικής σχολής, της Ελληνικής Οπερέτας και μέλος του συνόλου, Τrio lirico

Aπέσπασε την υποτροφία “Αθηνά Καρρά” της Ελληνικής Ένωσης Βάγκνερ για συμμετοχή στο πρόγραμμα υποτροφιών του Bayreuth Stipendienstifftung τον Αυγουστο του 2012.

NEVILLE  JASON  FAΗΥ
. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στο Εθνικό Ωδείο με την κ. Ρίτα Βούρτση. Συνέχισε στο Trinity College London  με τους Antony Peebles στο πιάνο και  Ann Cherry στο φλάουτο.Επιστρέφοντας στην Ελλάδα σπούδασε στο ωδείο της Μουσικής Εταιρίας Αθηνών με την Nylian Perez-Ιωαννίδη και εν συνεχεία στο University of Indianapolis (Athens Campus) με καθηγητές τους Άλλα Χαλάψη και Γιώργο Μάνεση απ’όπου πήρε το Master of Arts in Music. Είναι κάτοχος F.R.S.M. και L.R.S.M. των Βασιλικών Σχολών Της Μεγ.Βρετανίας και αριστούχος διπλωματούχος του ωδείου της μουσικής εταιρίας Αθηνών.

Παρακολούθησε σεμινάρια με τους, Ardakov, Vasary, Lazko, Ganev, Χαντζηνίκο και Μάνεση.Έχει παίξει σε συναυλίες και φεστιβάλ τόσο σε σόλο όσο και σε ρεπερτόριο μουσικής δωματίου σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έχει συμπράξει με την ορχήστρα ποικίλης μουσικής της Κηφισιάς και είναι μέλος του ορχηστρικού συνόλου “Cantabille” της Κηφισιάς καθώς και πιανίστας του σχήματος Λυρικού Τραγουδιού “Trio Lirico”

Έχει συνθέσει, εκδώσει και ηχογραφήσει δύο έργα για πιάνο και ένα για τσέλο με πιάνο (Music CreationSeries, “Edition Orpheus music house” Nikolaidis, www.music-house.gr ).Είναι καθηγητής πιάνου και ανωτέρων θεωρητικών στην σχολή Campion.