AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

31 Αυγ 2015

Αυτοί είναι οι Σαμιώτες επιτυχόντες στις φετινές πανελλαδικές!


Τα ονόματα των μαθητών και μαθητριών από τα Λύκεια της Σάμου που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι κατά τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις δημοσιεύει σήμερα το My Samos Blog.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, σε σύνολο 294 υποψηφίων από το νησί, οι νέοι φοιτητές και σπουδαστές από τη Σάμο είναι πλέον οι εξής (Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τον πίνακα των επιτυχόντων σε πλήρη οθόνη):




Συγχαρητήρια μηνύματα στους επιτυχόντες


Σε μήνυμά τους προς τους επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων, ο Βουλευτής Σάμου, Δημήτρης Σεβαστάκης, εκφράζει τα συγχαρητήριά του προς τους μαθητές:

"Η ακαδημαϊκή ζωή είναι η επόμενη πρόκληση μέσα στην οποία θα οργανωθεί η μορφωτική αυταξία, η επαγγελματική στόχευση και το δημοκρατικό φρόνημα.

Ο δρόμος που ανοίγεται δεν είναι εύκολος, ούτε αυτονόητος. Είναι διαδρομή κατά την οποία ο νέος πια πολίτης μπορεί να διαμορφώσει και να τελειοποιήσει τα προσωπικά του μαθησιακά χαρίσματα, με τα οποία θα αγωνιστεί και θα προοδεύσει σε πείσμα των καιρών που θέλουν την απαξίωση της γνώσης.

Αξίζουν όμως συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που διαγωνίσθηκαν ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Στο δρόμο για τη γνώση υπάρχουν και δυσκολίες, ατυχίες. Υπάρχουν και δεύτερες ευκαιρίες, κάτι για το οποίο θα αγωνιστούμε να θεσπιστεί ολοκληρωμένα από το κράτος. Η επιμονή και η υπομονή ας είναι τα όπλα για κάθε νέα προσπάθεια.

Συγχαρητήρια αξίζουν και  στους γονείς  και στους καθηγητές που στηρίζουν με πίστη τον αγώνα των παιδιών
".


"Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και στις μαθήτριες των νησιών μας, που ύστερα από επίμονη μελέτη και σε δύσκολα -σε σύγκριση με προηγούμενα έτη- θέματα, επέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση", αναφέρει σε ανακοίνωσή του και ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Νίκος Κατρακάζος, και σημειώνει:

"Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι τα παιδιά αυτά αγωνίστηκαν και διαγωνίστηκαν σε συνθήκες οικονομικής και πολιτικής δυσφορίας, αβεβαιότητας και ανασφάλειας, δεν όδευαν απερίσπαστα στη δοκιμασία τους.

Τουλάχιστον ας κατανοήσουν ότι η γνώση αποτελεί αναπαλλοτρίωτο περιουσιακό στοιχείο, αρκεί να επιδοθούν με συνέπεια και μεθοδικότητα σε αυτήν και να τη θέσουν, ως αυριανοί επιστήμονες και επαγγελματίες, στην υπηρεσία των ανθρώπινων αξιών.

Συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς που επωμίστηκαν με επιτυχία την προπαρασκευή των μαθητών τους.

Συγχαρητήρια όμως και στους μεγάλους αφανείς ήρωες, τους γονείς που στωικά υπέμειναν τις εκρήξεις της κόπωσης και της εφηβείας, συμπαραστάθηκαν συναισθηματικά και με οικονομικές και άλλες θυσίες είδαν να ευοδώνονται οι κόποι τους
".

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά της Σάμου που πέρασαν με επιτυχία τη δύσκολη δοκιμασία των πανελληνίων εξετάσεων, στις οικογένειές τους και στους καθηγητές τους έδωσε και ο Δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος:

"Εύχομαι στους νέους ακαδημαϊκούς πολίτες καλή πρόοδο στις επιστήμες που επέλεξαν. Στα παιδιά εκείνα που φέτος δεν κατάφεραν να εκπληρώσουν το όνειρό τους, θέλω να απευθύνω την προτροπή να μην απογοητευτούν και να επιμείνουν. Ο δρόμος της ζωής έχει για όλους πολλές στροφές και πολλές ανηφόρες και απαιτεί από εμάς πίστη και αντοχή".

Με τη σειρά του ο Μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσέβιος αναφέρει:
Κάντε κλικ για μεγέθυνση