AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

28 Αυγ 2015

O Ελληνικός Ερυθρός Σταύρος βοηθά πρόσφυγες στη Σάμο

Φωτογραφία του Αγαμέμνονα Αγγελετόπουλου

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ξεκίνησε την Πέμπτη τη λειτουργία Νοσηλευτικού Σταθμού στο Λιμενικό Φυλάκιο της πόλης της Σάμου, σε χώρο που παραχωρήθηκε από το Λιμενικό Ταμείο, καθώς επίσης και τη διανομή ανθρωπιστικού υλικού.

Ο Νοσηλευτικός Σταθμός έχει στελεχωθεί από 2 νοσηλεύτριες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού καθώς και από ομάδα εκπαιδευμένων εθελοντών Νοσηλευτικής του Τοπικού Τμήματος Ε.Ε.Σ, με σκοπό την παροχή πρώτων βοηθειών, την ενημέρωση σε θέματα ατομικής υγιεινής όπως επίσης και τη ψυχοκοινωνική στήριξη των νεοεισερχομένων προσφύγων – μεταναστών.

Μέχρι στιγμής έχουν δοθεί πακέτα με είδη πρώτης ανάγκης σε 500 περίπου άτομα και έχουν παρασχεθεί πρώτες βοήθειες σε 49 άτομα εκ των οποίων 4 παραπέμφθηκαν στο νοσοκομείο.

Εθελοντές του Τοπικού Τμήματος Ε.Ε.Σ Σάμου συνδράμουν στη διανομή του ανθρωπιστικού υλικού, το οποίο θα καλύψει συνολικά περίπου 2.000 πρόσφυγες – μετανάστες και στόχος είναι το πρόγραμμα να επεκταθεί για περαιτέρω χρονικό διάστημα, καθώς η μεταναστευτική ροή θα συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια του χειμώνα.


Δείτε φωτογραφίες του Αγαμέμνονα Αγγελετόπουλο από την προσφορά ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πρόσφυγες στην πόλη της Σάμου: