AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

27 Αυγ 2015

Τα αποτελέσματα της ιστιοδρομίας "Aegean Regatta 2015" στο Πυθαγόρειο


Με το τελευταίο σκέλος, από το Πυθαγόρειο της Σάμου ως τους Λειψούς, απόστασης 30 ναυτικών μιλίων, συνεχίστηκε το πρωί της Πέμπτης o διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας "Aegean Regatta 2015".

Την Τετάρτη, οι κάτοικοι και οι τουρίστες στη Σάμο απόλαυσαν το 3ο σκέλος της "Ρεγκάτας του Αιγαίου" που έγινε με αγώνες όρτσα-πρίμα ανοιχτά του Πυθαγορείου και έδωσε έτσι την ευκαιρία σε όλους να θαυμάσουν όμορφους ιστιοπλοϊκούς αγώνες.

Με τη βοήθεια των βόρειων ανέμων οι ιστιοπλόοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και η ολοκλήρωση των ιστιοδρομιών, έφερε αρκετές αλλαγές στην κατάταξη των κατηγοριών.

Έτσι μετά από τέσσερις ιστιοδρομίες, στη βαθμολογία προηγούνται τα εξής σκάφη με τους κυβερνήτες:


ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ IRC

JINETERA - Θάνος Ανδρόνικος

AELLA - Μιράντα Παπαδοπούλου

URSUS MINOR – Στέλιος Νούτσος



ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟRC INTERNATIONAL

ΕΡΥΤΟΣ2 COSMOTE – Kώστας Μάνθος

ARISTOFANI – Νίκος Συνούρης

TAMUMM-MARINE SHOP - Αντώνης Κατιγιαννάκης



ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟRC CLUB

EL VIENTO - Ηλίας Κοβατζής

QUASAR DUROSTICK - Σπύρος Πανουτσόπουλος

KOURSAROS - Γιάννης Λαμπριανίδης


Το βράδυ της Τετάρτης, μπροστά στο άγαλμα του Πυθαγόρα, έγινε στο Πυθαγόρειο η απονομή στους νικητές για τις παράκτιες ιστιοδρομίες, ενώ η αυλαία της Aegean Regatta 2015, θα πέσει το βράδυ της Παρασκευής με την απονομή στους νικητές, που θα γίνει στους Λειψούς.



OΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΣΤΑ ΟΡΤΣΑ-ΠΡΙΜΑ

Στην πρώτη ιστιοδρομία στα όρτσα – πρίμα που έγινε ανοιχτά του Πυθαγορείου, στην κατηγορία IRC πρώτο ήταν το JINETERA με κυβερνήτη τον Θάνο Ανδρόνικο και τις δύο επόμενες θέσεις πήραν το BAXIMUS του Θανάση Μπαξεβάνη και το ΑΕLLA με την Μιράντα Παπαδοπούλου. Στην κατηγορία ORC International, το BLUE LINE-FREE MOTION από την Καλαμάτα με κυβερνήτη τον Γιώργο Δρακόπουλου ήταν πρώτο, δεύτερο το ANATELOUSSA AFRODITI του Γιώργου Αυγερινού και τρίτο το σκάφος GRANMA X με κυβερνήτη τον Χριστόφορο Πριτσούλη.

Στην δεύτερη ιστιοδρομία στα όρτσα – πρίμα, στα IRC πρώτο ήταν και πάλι το JINETERA, μετά το ΑΕLLA και τρίτο το LETTLAND από τη Λεττονία με κυβερνήτη τον Ιγκόρς Μπουκόφσκις. Στα ΟRC International, είχαμε αλλαγή σκηνικού σε σχέση με την πρώτη ιστιοδρομία, καθώς πρώτευσε το EΡΥΤΟΣ2 COSMOTE κε κυβερνήτη τον Κώστα Μάνθο, ακολούθησε το ARISTOFANI του Νίκου Συνούρη και μετά το GRANMA X με κυβερνήτη τον Χριστόφορο Πριτσούλη.

Τέλος στην inshore ιστιοδρομία στην κατηγορία ORC Club, πρώτο ήταν το ΚΟΥRSAROS του Γιάννη Λαμπριανίδη, δεύτερο το IPSIPILI-AEGEAS YACHTING από την Καβάλα με τον Δημήτρη Σοφιτσή και τρίτο το ΜΕLTEMI με κυβερνήτη τον Γιώργο Μπαλάφα.


Συνδιοργανωτές της Aegean Regatta είναι οι όμιλοι: Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, A.O. Aιγαίου,  N.O. Xίου, N.O. Σάμου, Ν.Ο. Καρλοβάσου, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ν.Ο.Λέρου, Ι.Ο.Χίου και Ι.Ο.Μυτιλήνης, με συντονιστή όμιλο το Ν.Ο. Σάμου.