AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

30 Αυγ 2015

Οργανωτική συνάντηση της "Λαϊκής Ενότητας" στη Σάμο στις 2/9


Κάλεσμα προς "συντρόφισσες και συντρόφους στον αγώνα για έναν δίκαιο κόσμο και λεύτερη Ελλάδα, συναγωνιστές-συναγωνίστριες στα κινήματα, στα σωματεία, στους συνεταιρισμούς, άνεργους και άνεργες, εργαζόμενους και εργαζόμενες, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, αγρότες και αγρότισσες, ενεργούς Δημοκρατικούς Πολίτες" απευθύνει η "Λαϊκή Ενότητα" στη Σάμο.

Τους καλεί την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου, στις 8 μ.μ στο ξενοδοχείο "Αιολίς", στην πόλη της Σάμου, για να συζητήσουν σχετικά με την οργάνωση και τη συντεταγμένη ένταξή τους στη "Λαϊκή Ενότητα",  καθώς και να σχεδιάσουν την πορεία του κόμματος προς τις εκλογές.

"Ελάτε να γνωριστούμε και να ανταλλάξουμε απόψεις για το πώς θα στηρίξουμε την ελπίδα και το περήφανο ΟΧΙ του λαού μας" προτρέπει η προσωρινή ανοιχτή συντονιστική επιτροπή της "Λαϊκής Ενότητας" Σάμου (τηλέφωνα επικοινωνίας: 6985713648, 6972977609).

Στο μεταξύ, τις παραιτήσεις τους από μέλη της Ν.Ε ΣΥ.ΡΙΖ.Α Σάμου υπέβαλαν ο Αλέξανδρος Σταθακιός και η Ευγενία Σταθακοπούλου, που εντάχθηκαν στη "Λαϊκή Ενότητα".
Σε ανοιχτή επιστολή τους προς τα μέλη της Ν.Ε ΣΥ.ΡΙΖ.Α Σάμου, μεταξύ άλλων, αναφέρουν: 

«Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες, Δυστυχώς στο σημείο αυτό οι δρόμοι μας πολιτικά χωρίζουν.

Με την παρούσα δήλωση παραιτούμαστε από μέλη της N.E ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΣΑΜΟΥ & της ΟΜ Βαθέος. 

Χρό­νια τώρα μαζί αντι­πα­λεύ­ου­με τις αντικοινωνικές και αδιέξοδες νε­ο­φι­λε­λεύ­θε­ρες πο­λι­τι­κές μέσα από τα κι­νή­μα­τα και το ΣΥ­.ΡΙ­Ζ.Α, στη βάση ενός προ­γράμ­μα­τος κα­τάρ­γη­σης των μνη­μο­νί­ων, δια­γρα­φής του με­γα­λύ­τε­ρου μέ­ρους του χρέ­ους, ανα­δια­νο­μής του πλού­του, εθνι­κο­ποί­η­σης των τρα­πε­ζών, πα­ρα­γω­γι­κής ανα­συ­γκρό­τη­σης με κοινωνικό πρόσημο και με τον κόσμο της εργασίας αφέντη σε αυτή την διαδικασία.
Πα­λέ­ψα­με μαζί δί­νο­ντας μάχη απέ­να­ντι στα μνη­μό­νια, ενά­ντια στη συ­ντρι­βή του λαού μας και το μέλ­λον της νε­ο­λαί­ας, για μία κυ­βέρ­νη­ση της Αρι­στε­ράς με όλη την σημασία της λέξης και όχι ως «αδειανό πουκάμισο».
Όμως με ευ­θύ­νη ενός κλειστού κύκλου, της ηγε­τι­κής ομά­δας του Μα­ξί­μου,  ο πρόεδρος του Κόμματος, αθε­τώ­ντας την εντο­λή που έλαβε από τον ελ­λη­νι­κό λαό στις 25 Ια­νουα­ρί­ου και το ισχυ­ρό ΟΧΙ του δη­μο­ψη­φί­σμα­τος, επέ­λε­ξε έναν άλλο δρόμο: Την απο­δοχή και την υπε­ράσπιση μίας συμ­φω­νίας-ένα νέο μνη­μό­νιο- που συ­νε­χί­ζει τις πο­λι­τι­κές φτω­χο­ποί­η­σης του ελ­λη­νι­κού λαού, κα­τα­στρο­φής των μι­κρο­ε­παγ­γελ­μα­τιών, ξε­κλη­ρί­σμα­τος των αγρο­τών, ξε­που­λή­μα­τος της δη­μό­σιας πε­ριου­σί­ας. (Με πρώτο το αεροδρόμιο του νησιού μας που παλέψαμε μαζί ενάντια στις αποφάσεις της κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου).
Ταυ­τό­χρο­να, αυτή η … 'συμφωνία'.. εντεί­νει την αποικειοποίηση της Χώρας, αφού τώρα πλέον καμία από­φα­ση δεν μπο­ρεί να παρ­θεί από το ελ­λη­νι­κό κοι­νο­βού­λιο και από την κυ­βέρ­νη­ση αν δεν έχει πρώτα εγκρι­θεί και συμ­φω­νη­θεί από τους «θε­σμούς». Το έλ­λειμ­μα – αν όχι – η κα­τάρ­γη­ση της δη­μο­κρα­τί­ας είναι γε­γο­νός.
Ως μέλη και στε­λέ­χη του ΣΥ­.ΡΙ­Ζ.Α προ­σπα­θή­σα­με, μέσα από τις Ορ­γα­νώ­σεις Μελών και τα όρ­γα­να που συμ­με­τεί­χα­με, να συμ­βάλ­λου­με στην υλο­ποί­η­ση των συ­νε­δρια­κών απο­φά­σε­ων και του προ­ε­κλο­γι­κού προ­γράμ­μα­τος του κόμ­μα­τος.
Δυ­στυ­χώς, αυτές οι προ­σπά­θειες δεν στά­θη­καν ικα­νές να απο­τρέ­ψουν τη με­τα­τρο­πή του ΣΥ­.ΡΙ­Ζ.Α σε μνη­μονια­κό κόμμα.
Αδυ­να­τού­με να απο­δε­χτού­με και πολύ πε­ρισ­σό­τε­ρο να υπε­ρα­σπι­στού­με αυτή τη με­τάλ­λα­ξη του ΣΥ­.ΡΙ­Ζ.Α.
Αρ­νού­μα­στε το ρόλο του «μοι­ραί­ου και άβου­λου» ακο­λού­θου των πο­λι­τι­κών επι­λο­γών της ηγε­σί­ας της κυ­βέρ­νη­σης και του κόμ­μα­τος οι οποί­οι με­τα­χει­ρί­ζο­νται συ­νο­λι­κά τους Έλ­λη­νες πο­λί­τες και ει­δι­κά τα μέλη του κόμ­μα­τος «κατά το δο­κούν» αναι­ρώ­ντας απο­φά­σεις και επι­λο­γές τις οποί­ες οι ίδιοι έχουν προ­τεί­νει σαν δια­δι­κα­σί­ες και πο­λι­τι­κές. 
Αρνούμαστε να συμβάλουμε στην αλλοίωση και παραχάραξη του περήφανου ΟΧΙ του ελληνικού λαού στις καταστροφικές επιλογές λιτότητας και κοινωνικής γενοκτονίας, των νεοφιλελεύθερων κύκλων της ευρωζώνης. 
Η με­τα­τρο­πή του ΟΧΙ σε ΝΑΙ, η πα­ρα­βί­α­ση της από­φα­σης της Κ.Ε. για σύ­γκλι­ση έκτα­κτου συ­νε­δρί­ου το Σε­πτέμ­βρη και μία σειρά από  άλλες πα­ρα­βιά­σεις των συλ­λο­γι­κών απο­φά­σε­ων από την ηγε­τι­κή ομάδα, με­τέ­τρε­ψαν το κόμμα των μελών σε ένα αρ­χη­γο­κε­ντρι­κό σύ­στη­μα δια­χεί­ρι­σης τσα­κί­ζο­ντας κάθε έν­νοια συλ­λο­γι­κό­τη­τας.
Κα­νέ­νας «κομ­μα­τι­κός πα­τριω­τι­σμός», καμία έκ­κλη­ση για «ενό­τη­τα», κα­νέ­να «δεν υπάρ­χει εναλ­λα­κτι­κή»   δεν δι­καιο­λο­γεί την απα­ξί­ω­ση των συλ­λο­γι­κών λει­τουρ­γιών και της εσω­κομ­μα­τι­κής δη­μο­κρα­τί­ας. Αντί­θε­τα, ακυ­ρώ­νουν κάθε δυ­να­τό­τη­τα πο­λι­τι­κής πα­ρέμ­βα­σης της βάσης και με­τα­τρέ­πουν τα μέλη σε άβου­λη μάζα χει­ρο­κρο­τη­τών της εξου­σί­ας...


Σύντροφοι σας καλούμε να υλοποιήσουμε τα οράματα ΣΥ.­ΡΙ­Ζ.Α,  συνεχίζοντας τον αγώνα που ξε­κι­νή­σα­με μέσα από τις γραμ­μές της “ΛΑΪ­ΚΗΣ ΕΝΟ­ΤΗ­ΤΑΣ” στην οποία εντασσόμαστε.  Κα­λού­με όλες τις αρι­στε­ρές, ρι­ζο­σπα­στι­κές, δη­μο­κρα­τι­κές, πα­τριω­τι­κές δυ­νά­μεις να ενώ­σου­με τις φωνές μας και να πα­λέ­ψου­με για ένα κα­λύ­τε­ρο αύριο.

Aλέξανδρος Σταθακιός, Ευγενία Σταθακοπούλου"