AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

24 Αυγ 2015

BINTEO & ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ:Oι νικητές της 1ης ιστιοδρομίας της "Aegean Regatta"!

Φωτογραφίες: Νίκος Χουσάς

Στην πόλη της Σάμου βρίσκονται τα 77 σκάφη με τους περίπου 700 ιστιοπλόους που συμμετέχουν στην "Aegean Regatta 2015".

Το πρωί της Κυριακής εκκίνησαν από τα Λιμνιά Βολισσού της Χίου και άνοιξαν πανιά για τη Σάμο, σε μία ιστιοδρομία 75 ναυτικών μιλίων με την οποία ολοκληρώθηκε το πρώτο σκέλος του αγώνα.


Πηγή φωτογραφίας: Οργανωτική Επιτροπή Aegean Regatta 2015
 
Ο άνεμος ήταν ευνοϊκός για τα σκάφη, με ένταση που έφτασε και τα 20 μίλια, και κατεύθυνση που άλλαζε από βορειοδυτικός σε βορειοανατολικός, προσφέροντας τη δυνατότητα στους ιστιοπλόους να κάνουν μία γρήγορη διαδρομή και να χαρούν την ομορφιά του αγώνα.


Πρώτο έφτασε στο Βαθύ το σκάφος JINETERA, ένα τέταρτο πριν τις έξι το απόγευμα ενώ οι τερματισμοί των υπολοίπων σκαφών συνεχίστηκαν ως και λίγη ώρα πριν από το μεσάνυχτα!

Δείτε ένα βίντεο της Μαρίας Σπυριδέλλη από τον τερματισμό των πρώτων σκαφών (JINETERA, MATRAK II, STRABO, TAMUMM και ERYTOS II) στο λιμάνι του Βαθέος!


Στην κατηγορία ORC πρώτο στην 1η ιστιοδρομία ήταν το JINETERA με κυβερνήτη τον Θάνο Ανδρόνικο και τις δύο επόμενες θέσεις πήραν το URSUS MINOR του Στέλιου Νούτσου και το ΑΝDARIN του Δημήτρη Ναθαναήλ.

Την πρώτη θέση στην κατηγορία ORC International πήρε το COSA NOSTRA με κυβερνήτη τον Δημήτρη Πετρά, δεύτερο ήταν το TAMUMM-MARINE SHOP με κυβερνήτη τον Αντώνη Κατιγιαννάκη και μετά το NO RESPECT του Δανιήλ Αλχανάτη.

Τέλος στην κατηγορία ORC Club καλύτερο ήταν το EL VIENTO του Ηλία Κοβατζή, ακολούθησε το QUASARDUROSTICK με κυβερνήτη τον Σπύρο Πανουτσόπουλο και τρίτο ήταν το KOURSAROS του Γιάννη Λαμπριανίδη.

Δείτε ένα βίντεο με την ανασκόπηση της 1ης ιστοδρομίας της Aegean Regatta:


Από σαμιακής πλευράς, επιτυχία σημείωσε το σκάφος "Κουζίνη" του Ναυτικού Ομίλου Σάμου με κυβερνήτη τον Βαγγέλη Τσεσμελή και πλήρωμα τους Ανδρέα Στάθη, Θωμά Λιόκαυτο και Κώστα Πρωτόπαππα.


Το σκάφος "Κουζίνη" του Ναυτικού Ομίλου Σάμου, Φωτογραφία: Θανάσης Λημνιός

Το σκάφος την Κυριακή, στην πρώτη ιστιοδρομία, κατετάγη 4ο στην 3η υποκατηγορία ΟRC CLUB και 7ο στην συνολική βαθμολογία. 

Το βράδυ της Δευτέρας στο Βαθύ θα γίνει η απονομή των επάθλων στους νικητές της 1ης ιστιοδρομίας και την Τρίτη το πρωϊ θα δοθεί η εκκίνηση για την 2η ιστιοδρομία, από το Βαθύ στο Πυθαγόρειο της Σάμου, απόστασης 23 ναυτικών μιλίων.

Σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, έχουν προγραμματιστεί στην πόλη της Σάμου μία σειρά εκδηλώσεων, ξεκινώντας από το μεσημέρι με πάρτι στην παραλιακή και μετά ακολουθούν events στους εμπορικούς δρόμους της πόλης από τον Εμπορικό Σύλλογο Σάμου, με μουσική, κεράσματα και ειδικές τιμές για τα πληρώματα της Aegean Regatta.

Στις 21:00 θα παρουσιαστεί χορός συρτάκι με την συμμετοχή όλων των χορευτικών συγκροτημάτων του νησιού σε μία ανθρώπινη αλυσίδα κατά μήκος της παραλιακής της πόλης της Σάμου και το εορταστικό κλίμα θα ολοκληρωθεί στις 22:00 με διάφορες εκδηλώσεις σε όλη την πόλη της Σάμου από τον Σύλλογο Εστίασης, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ο Νίκος Χουσάς ανάρτησε στη σελίδα "Discover Samos" στο Facebook φωτογραφίες που τράβηξε από την άφιξη των σκαφών της "Aegean Regatta 2015" στον κόλπο Βαθέος και την πρόσδεσή τους στην παραλιακή της πόλης της Σάμου. Δείτε τις!
























Διοργανωτές της "Ρεγκάτας του Αιγαίου" είναι η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής μαζί με την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και συνδιοργανωτές είναι οι όμιλοι: Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, A.O. Aιγαίου,  N.O. Xίου, N.O. Σάμου, Ν.Ο. Καρλοβάσου, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ν.Ο.Λέρου, Ι.Ο.Χίου και Ι.Ο.Μυτιλήνης, με συντονιστή όμιλο τον Ν.Ο. Σάμου.


Φωτογραφίες: Νίκος Χουσάς