AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

30 Αυγ 2015

"Απόβαση" παράτυπων μεταναστών και προσφύγων στη Σάμο

Φωτογραφία αρχείου: Μανώλης Marg

Τον εντοπισμό και τη διάσωση εκατοντάδων παράτυπων μεταναστών πραγματοποίησε το Σάββατο το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή σε διάφορα περιστατικά στη Σάμο.

Στο πρώτο περιστατικό εντοπίστηκαν και διασώθηκαν 48 αλλοδαποί στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου, ενώ μετά από συντονισμένη επιχείρηση διάσωσης εντοπίστηκαν και άλλοι τέσσερις που αγνοούνταν.

Το πρωί του Σαββάτου έλαβαν χώρα στη Σάμο και τα εξής περιστατικά εντοπισμού και διάσωσης:

Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ) εντόπισε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή βόρεια του ακρωτηρίου "Πράσο" της Σάμου, φουσκωτή μηχανοκίνητη λέμβο με 55 αλλοδαπούς επιβαίνοντες

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών, οι οποίοι αφού μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος, συνελήφθησαν διότι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η ανωτέρω λέμβος.

*Περιπολικό σκάφος του Λ.Σ - ΕΛ.ΑΚΤ εντόπισε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου μία φουσκωτή μηχανοκίνητη λέμβο με 47 αλλοδαπούς επιβαίνοντες.


*Περιπολικό σκάφος του Λ.Σ - ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή νότια του Πυθαγορείου φουσκωτή λέμβο με 45 αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

*Περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου φουσκωτή μηχανοκίνητη λέμβο με 40 αλλοδαπούς επιβαίνοντες.