AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

29 Αυγ 2015

Σώοι οι τέσσερις παράτυποι μετανάστες - ναυαγοί στη Σάμο


Αίσια έκβαση είχε το πρωί του Σαββάτου η επιχείρηση αναζήτησης τεσσάρων παράτυπων μεταναστών - ναυαγών στη θάλασσα της Σάμου.

Όλα ξεκίνησαν όταν πλωτό σκάφος της δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης επιτήρησης θαλασσίων συνόρων "ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2015" και περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ), εντόπισαν στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου, φουσκωτή μηχανοκίνητη λέμβο με 48 αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, τα πληρώματα των ανωτέρω σκαφών προέβησαν στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών, οι οποίοι αφού μεταφέρθηκαν σε χερσαία περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου, δήλωσαν ότι αγνοούνται τέσσερα άτομα.

Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες από περιπολικά σκάφη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ και πλωτό σκάφος της δύναμης FRONTEX προς εντοπισμό των τεσσάρων αλλοδαπών στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή, ενώ παράλληλα απογειώθηκαν ελικόπτερα του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ και της Πολεμικής Αεροπορίας (Π.Α). Οι αγνοούμενοι εντοπίστηκαν σώοι από ελικόπτερο SUPER PUMA της Π.Α και περισυνελέγησαν από περιπολικό σκάφος Λ.Σ - ΕΛ.ΑΚΤ, ενώ αφού μεταφέρθηκαν στους λιμένες Καρλοβασίου και Μαλαγαρίου, διακομίστηκαν για προληπτικούς λόγους στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου.

Από τη Λιμενική Αρχή Καρλοβασίου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν οι 52 συνολικά διασωθέντες διότι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ η λέμβος βυθίστηκε.