AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

14 Φεβ 2013

Μόνιμη στέγη για το ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι


Το ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι απέκτησε μόνιμη στέγη στην πόλη της Σάμου.

Θα λειτουργεί κάθε Παρασκευή από τις 6 η ώρα το απόγευμα στο χώρο της Κίνησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα (δίπλα από την Κινηματογραφική Λέσχη, κοντά στο χώρο της λαϊκής).
Η αρχή θα γίνει την Παρασκευή 22/2.


Τι είναι το παζάρι

Είναι μια προσπάθεια ορισμού της καθημερινότητά μας σε διαφορετική βάση και με άλλους όρους από αυτούς της αγοράς, της ανάπτυξης, της εκμετάλλευσης και του κέρδους. Με όρους που θα βασίζονται στην αλληλεγγύη, την αυτοοργάνωση, την κοινωνική συνεργασία και δημιουργία.

Πώς λειτουργεί;  

Χωρίς τη διαμεσολάβηση του χρήματος, ανταλλάσονται ρούχα, παιχνίδια, βιβλία, cd, μικροέπιπλα, και κάθε είδους αντικείμενα που είναι περιττά ή άχρηστα για τους κατόχους τους. Με αυτό τον τρόπο αλλάζουν χέρια και επαναχρησιμοποιούνται αντί να καταστρέφονται. Όσα, λοιπόν χρηστικά αντικείμενα διαθέτουν οι πολίτες της Σάμου και δεν τα χρησιμοποιούν, μπορούν να τα χαρίσουν και να πάρουν ό,τι χρειάζονται. Μπορούν ακόμη να πάρουν αντικείμενα που χρειάζονται, ακόμη και σε περίπτωση που δεν έχουν αντικείμενα να δώσουν. Τα πράγματα που χαρίζονται πρέπει να είναι καθαρά και σε καλή κατάσταση και μπορούν να παραδίδονται είτε στο χώρο που προαναφέρεται είτε σε παζάρι που θα πραγματοποιηθεί σε κάποια πόλη ή χωριό του νησιού.