AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

24 Φεβ 2016

Νέα σύλληψη διακινητή προσφύγων στη Σάμο

Η μαύρη κοντόκαννη καραμπίνα MAGNUM και τα τέσσερα φυσίγγια που βρέθηκαν στο σκάφος του αλλοδαπού διακινητή προσφύγων και κατασχέθηκαν από το Λιμενικό Σώμα στη Σάμο.

Στη σύλληψη άλλου ενός αλλοδαπού διακινητή προσφύγων προέβησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ) στη Σάμο.

Όλα ξεκίνησαν όταν πλωτό περιπολικό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ εντόπισε ταχύπλοο πολυεστερικό σκάφος με σημαντικό αριθμό επιβαινόντων σε δυσχερή θέση στη θαλάσσια περιοχή Ακρωτηρίου "Πράσσο" της Σάμου.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των 18 επιβαινόντων, κατά δήλωση των οποίων, ο αλλοδαπός χειριστής του πολυεστερικού σκάφους προσπάθησε να διαφύγει πέφτοντας στη θάλασσα.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής που επέβαιναν σε ιδιωτικό σκάφος και εντόπισαν τον 36χρονο αλλοδαπό χειριστή με καταδυτική στολή.

Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το πολυεστερικό σκάφος, όπως επίσης και μία μαύρη κοντόκανη καραμπίνα MAGNUM με τέσσερα φυσίγγια που βρέθηκαν εντός του σκάφους που χειριζόταν ο αλλοδαπός φερόμενος ως διακινητής.

Το σκάφος που μετέφερε τους 18 πρόσφυγες από την Τουρκία στη Σάμο κατασχέθηκε από το Λιμενικό Σώμα.