AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

18 Φεβ 2016

"Κύριε υπουργέ ανησυχούμε για τις επιπτώσεις στον τουρισμό"


Επιστολή προς τον υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη, απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου, Γιώργος Κυριαζής. Του εκθέτει την ανησυχία των ντόπιων εμπόρων -και όχι μόνο- για τις επιπτώσεις που θα έχουν στον τουρισμό του νησιού το μεταναστευτικό και η λειτουργία του hotspot.

Σε αυτήν επισημαίνει στον υπουργό ότι "η οικονομική κρίση και το μεταναστευτικό είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας τα τελευταία δύο χρόνια. Δυστυχώς η ανεξέλεγκτη εισροή προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου και ειδικότερα στη Σάμο δημιουργεί τεράστια προβλήματα.

Με αφορμή τη δημιουργία hotspot στο νησί της Σάμου, θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την έντονη ανησυχία μας για τις επιπτώσεις του μεταναστευτικού θέματος και της κατασκευής του hotspot στον τουρισμό και στην τοπική οικονομία.

Εξαιτίας της γνωστής εικόνας χιλιάδων μεταναστών που αποβιβάζονται στις παραλίες με το ξέβρασμα πτωμάτων σε αυτές, έχουν γίνει πολλές ακυρώσεις αεροπορικών εισιτηρίων, κρατήσεις δωματίων, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, οδηγώντας στη μείωση του τουρισμού τον μοναδικό κλάδο της οικονομίας που έχει απομείνει.

Επίσης η παρατεταμένη αυτή παραμονή των προσφύγων και μεταναστών στο νησί μας και η μετακίνησή τους μέσα στην πόλη δημιουργούν μια άσχημη εικόνα, ειδικά για ένα τουριστικό μέρος. Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και το πλήγμα που δέχεται η οικονομία του τόπου, καθώς η προμήθεια υλικών και τροφίμων στους μετανάστες δεν γίνεται σε συνεργασία με τις τοπικές επιχειρήσεις, αλλά μεταφέρονται απευθείας από την υπόλοιπη Ελλάδα".

"Απαιτούμε να βρεθεί λύση, ούτως ώστε το μεγαλύτερο μέρος των υλικών και των τροφίμων και όποια άλλη δράση γίνεται να προμηθεύονται από την τοπική αγορά του νησιού μας.

Επίσης ζητούμε να γίνει σωστός προγραμματισμός και οργάνωση, γιατί δεν τελείωσε το μεταναστευτικό με τη δημιουργία ενός ή δυο hotspot, ενώ περιμένουν χιλιάδες να περάσουν τα ελληνικά σύνορα, οι επιπτώσεις θα είναι αρνητικές για όλη τη χώρα.

Κύριε Υπουργέ, είμαστε στη διάθεσή σας"
αναφέρει ο Γιώργος Κυριαζής.