AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

14 Φεβ 2016

Αντισταθμιστικά οφέλη για το μεταναστευτικό ζητούν οι φορείς της Σάμου


Με την παρουσία του βουλευτή Σάμου, Δημήτρη Σεβαστάκη, συνεδρίασε το Σάββατο σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης της Σάμου η νεοσυσταθείσα επιτροπή δράσης για τον τουρισμό σε σχέση με το μεταναστευτικό, μετά από πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδόχων.

Παρόντες εκτός από τον πρόεδρο της ένωσης, Κώστα Κυριαζή, ήταν ο αντιπεριφερειάρχης, Νίκος Κατρακάζος, τουριστικοί πράκτορες, ξενοδόχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.

Αναφέρθηκαν στα προβλήματα που διαφαίνονται λόγω των μεγάλων μεταναστευτικών ροών και ζητήθηκαν ειδικές ρυθμίσεις ως αντισταθμιστικά οφέλη για τα νησιά.

Συγκεκριμένα ο κ. Κατρακάζος αναφέρθηκε στα αιτήματα που αφορούν την διατήρηση του μειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α στα νησιά μέχρι την λήξη της μεταναστευτικής κρίσης, στην οικονομική ενίσχυση των νησιών για την τουριστική προβολή τους, σε προγράμματα απασχόλησης για ανέργους με κάλυψη από το κράτος των ασφαλιστικών τους εισφορών και άλλες ενισχύσεις.

Τα αιτήματα κατέγραψε ο βουλευτής και ζήτησε μετά την Παρασκευή που θα ψηφιστεί στη βουλή το νομοσχέδιο για την λειτουργία των κόμβων μεταναστών να υπάρξουν τρεις συναντήσεις που θα κανονίσει ο ίδιος με τον υπουργό Επικρατείας κ. Φλαμπουράρη, την υπουργό τουρισμού κ. Κουντουρά και τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Αλεξιάδη για τα θέματα μετανάστευσης, τουρισμού και οικονομικών αντίστοιχα.

Πηγή: era-aegean.gr