AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

17 Φεβ 2016

Έως τις 29/2 οι αιτήσεις συμμετοχής των μαθητών της Σάμου στις πανελλαδικές


Να υποβάλουν εμπρόθεσμα τις αιτήσεις τους για τις πανελλαδικές εξετάσεις ή για το ενδοσχολικό απολυτήριο καλεί τους τελειόφοιτους μαθητές και μαθήτριες της Σάμου η τοπική Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Όπως αναφέρει αναλυτικά, επικαλούμενη και σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, «ειδικά για το 2016, επειδή βρίσκονται σε παράλληλη εφαρμογή δύο συστήματα πανελλαδικών εξετάσεων και στα ΓΕ.Λ και στα ΕΠΑ.Λ, εκδόθηκαν 4 εγκύκλιοι  για την αίτηση-δήλωση των υποψηφίων με τα αντίστοιχα υποδείγματα, που για λόγους εύκολης διάκρισης χρησιμοποιούνται οι λέξεις παλαιό σύστημα  και νέο σύστημα.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, για να συμμετάσχει κάποιος σε πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕ.Λ ή ΕΠΑ.Λ, πρέπει να υποβάλει στο Λύκειό του αίτηση-δήλωση εντός Φεβρουαρίου του έτους συμμετοχής του.

Ειδικότερα:

Για τις πανελλαδικές εξετάσεις του 2016 καλούνται όλοι οι υποψήφιοι (μαθητές, απόφοιτοι, τελειόφοιτοι απορριφθέντες που δεν επαναφοιτούν, κάτοχοι απολυτηρίων τίτλων-τελειόφοιτοι απορριφθέντες με επαρκή φοίτηση κλπ) που επιθυμούν να συμμετάσχουν με το παλαιό ή το νέο σύστημα στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕ.Λ ή ΕΠΑ.Λ να υποβάλουν στο Λύκειό τους σχετική αίτηση-δήλωση από 11 έως 29 Φεβρουαρίου.

Μέσα στο ίδιο διάστημα (11 έως 29 Φεβρουαρίου) οι τελειόφοιτοι απορριφθέντες της τελευταίας τάξης την ημερήσιων ΓΕ.Λ, που δεν επαναφοιτούν και επιθυμούν να αποκτήσουν ενδοσχολικό απολυτήριο χωρίς πανελλαδικές εξετάσεις, υποβάλουν αίτηση-υπεύθυνη δήλωση στο Λύκειο φοίτησης.

Τονίζεται ότι μετά την 29η Φεβρουαρίου για κανέναν λόγο δεν γίνεται δεκτή αίτηση-δήλωση εκπρόθεσμη, ούτε διόρθωση αυτής.

Επειδή η προθεσμία είναι αποκλειστική και οι συνέπειες για τους υποψηφίους από τη μη εμπρόθεσμη υποβολή της αίτησης είναι καθοριστικές με άμεση επίπτωση στη συμμετοχή τους στη διαδικασία εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, παρακαλούμε να ενημερώνονται όλοι υπεύθυνα.

Οι  σχετικές εγκύκλιοι είναι αναρτημένες στους πίνακες ανακοινώσεων των Λυκείων  και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου.

Τα έντυπα  αίτησης - δήλωσης  αναρτώνται στο Διαδίκτυο στην επίσημη ιστοσελίδα,  από όπου μπορεί να τυπωθούν από τους ενδιαφερόμενους.

Για υπεύθυνες πληροφορίες οι μαθητές μπορούν να απευθύνονται στα Λύκειά τους, ενώ οι λοιποί υποψήφιοι στο πλησιέστερο Λύκειο ή στη ΔΙ.Δ.Ε Σάμου στα τηλέφωνα 2273021349 και 2273021350.